Postet nga: Dokufest

Kurti: ‘DokuFest’, ngjarja më e madhe kulturore e ndërkombëtare në Kosovë

Me rastin e fillimit të ediconit të 21-të të festivalit ndërkombëtar të filmit dokumentar dhe atij të shkurtër, Dokufest, kryeministri i Kosovës, Albin Kurti e ka ...

'Si të mbijetojmë': Nis Dokufesti në Prizren

“Zjarri i Dashurisë” ka qenë filmi që ka hapur edicionin e 21-të të festivalit ndërkombëtar të filmit dokumentar dhe atij të shkurtër, Dokufest në qytetin e Prizrenit.

‘Dokufest’ bëhet festival nominues për EFA 

Akademia Evropiane e Filmit  e ka përzgjedhur Festivalin ndërkombëtar të filmit dokumentar dhe të shkurtër “DokuFest” si një ndër festivalet e filmit nominues për "Ç...

DokuFest i bashkohet festivalit dhe tregut të filmit numër një në botë

Festivali i filmit të metrazhit të shkurtë DokuFest ka njoftuar për partneritetin me Cannes Docs në tregun e Marche du film në Festivalin e Kanës.

Filmi “Reconciliation” fitues i DokuFest-it

Filmi “Reconciliation” nga Marija Zidar është shpallur filmi më i mirë i edicionit të 20-të të Festivalit Ndërkombëtar të Filmit Dokumentar dhe të Shkurtër “DokuFest”. Ky film ë...

Interesimi dhe dashuria për filmin rigjallëron jetën në Prizren

Reshjet e shiut nuk e ndalën gjallërinë e Prizrenit në nisjen e edicionit jubilar të “DokuFest”, përkundrazi i shtuan adrenalinë një edicioni i cili pas një viti ...

Nis edicioni i njëzetë i "DokuFest" në Prizren

Në ambientin e kopshtit të kinemasë së Lumbardhit në Prizren sot ka nisur edicioni i njëzet i Festivalit Ndërkombëtar i Filmit Dokumentar “DokuFest”.

Ëndrra që mbijetoi: DokuFest-i shënon 20 vjet triumfues

Ndërkohë që festivali më i famshëm i filmit në Kosovë rikthehet në jetë pas sfidave të pandemisë, themeluesit e tij kujtojnë se si filloi gjithçka dy dekada ...