Postet nga: Dita Ndërkombëtare

Në Ditën Ndërkombëtare të personave me aftësi të kufizuara, kërkohet gjithëpërfshirja e tyre në shoqëri

Dita Ndërkombëtare e Personave me aftësi të kufizuara është shënuar sot në Kosovë ku edhe është bërë thirrje për gjithëpërfshirje të kë...

Haradinaj: Një shoqëri është e lirë po aq sa i ka mediat e lira

Në Ditën Ndërkombëtare të Lirisë së Shtypit, kreu i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Ramush Haradinaj, ka thënë se shkalla e demokracisë ...

680 mijë njerëz kanë vdekur nga SIDA gjatë vitit 2020

1 Dhjetori shënon Ditën Ndërkombëtare kundër HIV/AIDS, që kërcënon botën, ndërsa mjekësia vazhdon punën për zbulimin e ilaç...

Komuniteti i të shurdhërve kërkon barazi në informim e edukim

Leximi i asaj që mësuesja ka shkruar në tabelë, ishte mënyra e vetme për të marrë mësimet në shkollë, për Nebih Cakajn nga Vushtrria.

Sveçla: Ne punojmë çdo ditë për të përmirësuar kushtet e jetesës së refugjatëve

Me rastin e Ditës Botërore të Refugjatëve, është zbuluar  pllaka e përurimit të një pjese të sapo renovuar të Qendrës së Azilit në Vranidoll të ...

Puna e rëndë dëmton fëmijët

Në Ditën Ndërkombëtare Kundër Punës së Rëndë të Fëmijëve, koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë – KOMF, ...

Hoti: Të pagjeturit, çështja kryesore në çfarëdo marrëveshje me Serbinë

Në Ditën Ndërkombëtare të të Pagjeturve, kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti, ka bërë homazhe te obelisku i personave të pagjetur.

Veseli: Formimi i tribunalit ndërkombëtar për gjenocidin dhe krimet e Serbisë është i pashmangshëm

Në Ditën Ndërkombëtare të të Pagjeturve, kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Kadri Veseli, ka thënë se formimi i tribunalit ndërkombëtar për ...