Postet nga: Diskriminim

Padia e 8 gjyqtarëve për diskriminim në paga, KGJK jep sqarim pse ka ndodhur kjo situatë

Në muajin tetor të vitit të kaluar, KALLXO.com pati raportuar se 8 gjyqtarë nga gjykatat e vendit kishin paditur Këshillin Gjyqësor të Kosovës (KGJK) për, siç ...

Internews Kosova publikon raportin ‘Diskriminimi sistematik në hapësira dhe punësim’

Internews Kosova ka prezantuar raportin “Diskriminimi sistematik në hapësira dhe punësim”.

Shqiptarët në Angli protestojnë kundër diskriminimit ndaj tyre

Numër i madh shqiptarësh po protestojnë në Mbretërinë e Bashkuar kundër diskriminimit dhe ksenofobisë ndaj tyre.

Blina Salihi: Pamjet si ato në Pejë janë realitet kudo në shoqëri, jo vetëm në shkolla

Blina Salihi nga Këshilli Rinor Kosovar ka thënë se pamjet nga shkolla në Pejë, ku fëmijët e komuniteteve rom, ashkali e egjiptian janë lënë anash ...

Rexhaj: Pamjet e nxënësve në Pejë nuk e tregojnë gjendjen reale në arsimin e Kosovës

Xhavit Rexhaj, ekspert i arsimit, ka thënë se fotoja e nxënëseve të lënë anash në Festën e Abetares në Pejë është e shëmtuar.

Ministrja Nagavci: Do ndajmë bursa për studentët e komuniteteve rom, ashkali dhe egjiptas

Ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci, gjatë vizitës në shkollën “Xhemajl Kada” në Pejë, ka thënë se diskriminimi nuk ka vend në shkollat e Kosovës.

Institucionet arsimore në Pejë mohojnë se pati diskriminim të nxënësve joshumicë për Festën e Abetares

Drejtori i shkollës fillore “Xhemajl Kada” dhe drejtori i Arsimit në komunën e Pejës, e kanë quajtur shtrembërim të realitetit dhe keqinteprestim raportimin që disa nxë...