Postet nga: diplomacia kosovare

Diplomacia e ‘Bacit’, vetëm dy njohje në dy vite punë

678 ditë sa ishte në krye të diplomacisë kosovare, Behgjet Pacolli arriti t’ia sigurojë Kosovës vetëm dy njohje.

Pacolli takohet me diplomatë të vendeve anëtare të Organizatës për Bashkëpunim Islamik

Në ditën e dytë të vazhdimit të punimeve të sesionit të 46-të të Këshillit të Ministrave të Jashtëm të Organizatës për Bashkëpunim Islamik, që ...

Serbia ua heq vizat shteteve që kanë tërhequr njohjen e pavarësisë së Kosovës

Serbia ka vendosur t`i shpërblejë dy shtete për vendimin e tyre për tërheqjen e njohjes së Kosovës.

Diplomacia e zbehtë e Kosovës

Diplomacia e Kosovës po shënon zbehje të vazhdueshme, qoftë në aktivitete, përfaqësim të vendit apo edhe në fushën e politikave të kultivimit të marrëdhë...

Kosova dhe Serbia zhvendosin betejën diplomatike në Nju Jork

Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, e cila nis punimet më 18 shtator në Nju Jork, pritet të jetë një rast i mirë për diplomacinë e Kosovës ...

Thaçi dekreton edhe një Ambasador me të kaluar politike

Ish-kryetari i komunës së Mitrovicës Avni Kastrati është emëruar ambasador i ri i Kosovës në Slloveni nga Presidenti i vendit Hashim Thaçi.

Diplomacia ‘jounike’ e Kosovës

Politika e jashtme e Kosovës po reflekton disa ndasi në qëndrime rreth çështjeve të ndryshme, të cilat sipas analistëve politikë, mund të sjellin pasoja të mëdha ...