Postet nga: dieta

A të ndihmon 'dieta e fertilitetit' të mbetesh shtatzënë?

Kur flasim për dietat pretendohet se ato bëhen për të humbur peshë apo për të ulur kolesterolin, por sot thuhet se ka dietë që mund të ...

Studimi - Dietat e varfëra arsye e vdekjeve të hershme

Ndër faktorët e vdekjes së njeriut në botë në kohën e sotme janë duhani, presioni i lartë i gjakut dhe faktorë të tjerë, por në fakt ekspertë...

Dietat ushqimore pa cilësi po vrasin një në 5 vetë

Ushqimi po çon para kohe në varr plot 11 milionë vetë, thotë një studim i revistës me shumë ndikim “The Lancet”.

Ushqimi që ju ndihmon në lënien e cigares

 

Ushqimet për detoksifikimin e trupit dhe kundër vjelljes

Shumë prej atyre që kanë konsumuar ushqime të caktuara për detoksifikim pohojnë se i kanë ndihmuar ata të rimarrin energjinë, përqendrimin dhe qëndrimin pozitiv.

Dobitë shëndetësore nga konsumimi i fasules

Kohët e fundit, hulumtuesit në Qendrën Harvard për Shëndetësi kanë gjetur se një dietë e pasur me fasule mund të zvogëlojë rrezikun e së...

Disa mite rreth dietave për të moshuarit

Plakja është e pashmangshme, por ka disa mite që qarkullojnë rreth procesit të mposhtjes së saj të cilat nuk janë të vërteta.

Si ta mbani peshën nën kontrollë, këshilla nga dietologia Vala Pupovci

Ushqimi i shëndetshëm është bazë për një jetë të mirë dhe  jep mundësi më të vogla për paraqitjen e sëmundjeve të rënda. Dietologia ...