Postet nga: diaspora flet

Vota e diasporës ‘kundër krimit’ në Kosovë

Dyfish më i madh është numri i votuesve sivjet nga diaspora për zgjedhjet e jashtëzakonshme të 6 tetorit.

Vota e diasporës si infuzion i demokracisë

Përderisa është i njohur kontributi i diasporës  kosovare dhënë për Kosovën në aspektin ekonomik, social e kulturor në Kosovë, kontributi i tyre në procesin e ...

‘Shaci’, rezultat i orientalizmit shqiptar

Nga pikëpamja e orientalizmit shqiptar, ligjërimi rreth fjalës ‘shaci’ është importimi i mënyrës stereotipike se si paraqiten shqiptarët në Gjermani, Austri dhe Zvicër, ...

Haskuka: Prizreni ka nevojë për ekspertizën e diasporës

Konferenca katërditore Diaspora Flet, që po zhvillohet këto ditë në Kosovë, sot realizoi aktivitetin e saj të fundit, përbrenda të cilit u realizua udhëtim i shumë ...

Përvoja e Ndërmarrësisë në Diasporë dhe bashkëpunimi me Kosovën

Ndërmarrës dhe studiues shqiptarë që veprojnë nëpër botë janë mbledhur në kuadër të konferencës ‘Diaspora Flet’ për të ndarë përvojat e tyre ...

Diskutim për mobilizimin e diasporës për zhvillim

Në Konferencën “Diaspora Flet 2018” sot do të diskutohet për mobilizimin e kosovarëve që jetojnë jashtë vendit për zhvillim ekonomik të vendit të tyre.

Shqyrtohen mënyrat e angazhimit të Diasporës në ndërmarrësi të Kosovës

Në ditën e dytë të aktiviteteve në kuadër të konferencës “Diaspora Flet”, eksperti irlandez i çështjeve të Diasporës, Martin Russelll, tregoi se cilat do të ishin ...

'Diaspora Flet' mbajnë seancë në Kuvendin e Kosovës

Dyert e Kuvendit të Kosovës sot do të hapen për të pritur diasporën në një seancë pune.