Postet nga: Diabeti

Simptomat e zakonshme të tipit 1 dhe 2 të diabetit

Sipas një raporti të ri nga CDC, më shumë se 100 milionë amerikanë kanë diabet. Dhe një shifër alarmuese tyre, diku rreth 8 milionë, janë të padiagnostikuar dhe nuk janë të ...

Ushqimet që duhen shmangur nga të sëmurët me diabet

Kontrollimi i peshës është e rëndësishme kur jeni me diabet. Nëse jeni obeze (mbipeshë), duke humbur disa kg, qoftë edhe vetëm 4-5 kg, mund të ...

Diabeti i shtatzënisë dhe trajtimi në Kosovë

Diabeti është sëmundje që shkaktohet nga çrregullimet në funksionimin e pankreasit - një gjëndër shumë e rëndësishme sepse aty prodhohet insulina, hormoni që e rregullon ...

Si ta zvogëloni rrezikun e prekjes nga diabeti?

Sipas organizatës britaneze që merret me hulumtimin e personave të prekur nga diabeti Diabetes UK, 1 në 10 persona mbi 40 vjeç kanë mundësi të preken nga diabeti. Një numër ...

Diabeti i tipit 2: Nutricionistja tregon ushqimet që duhet shmangur

Simptomat e diabetit të tipit 2 përfshijnë dhimbje koke dhe uri të vazhdueshme.

Këshillat e mjekut: Trajtimi i diabetit në Kosovë

Shënohet muaji i ndërgjegjësimit për sëmundjen e diabetit

Me qëllimin e ndërgjegjësimit për epideminë e diabetit, sot në Kosovë mbahet aktiviteti "Dita Botërore e Diabetit 2018".

Diabeti rrit rrezikun e kancerit në pankreas

Kanceri i pankreasit shkaktohet nga rritja anormale dhe e pakontrolluar e qelizave në pankreas.