Postet nga: Diabeti

Studimi - Kafeina në gjak mund të ndikojë në rrezikun e dhjamit në trup dhe diabetit

Nivelet e kafeinës në gjak mund të ndikojnë në sasinë e yndyrës trupore që një person e mban, një faktor që nga ana tjetër mund të pë...

Çfarë duhet bërë për ta parandaluar dhe kontrolluar diabetin e tipit 2

Numri i njerëzve që vuajnë nga kjo sëmundje është rritur në dekadat e fundit. Lajmi i mirë është se, në shumicën e rasteve, mund të kontrollohet me ...

Studimi: Më shumë se 1.3 miliardë të rritur rrezikohen të preken nga diabeti deri në vitin 2050

Numri i të rriturve që jetojnë me diabet në mbarë botën do të dyfishohet deri në vitin 2050, sipas një studimi që fajëson rritjen e shpejtë të niveleve të ...

Simptomat e hershme që tregojnë se keni diabet, mos i injoroni ato

Testimi i rregullt i sheqerit në gjak mund të ndihmojë në zbulimin e hershëm të diabetit, megjithatë ka disa simptoma të hershme që tregojnë nëse vuani nga kjo ...

OJQ 'Vita Jeta' informoi mbi 700 persona për kujdesin shëndetësor dhe parandalimin e diabetit

Nga 1 prilli i vitit 2022 mbi 700 persona janë vetëdijesuar për gjendjen e tyre shëndetësore dhe për të drejtën e grave për kujdes shëndetë...

Simptomat e pazakonta të diabetit

Përveç simptomave të njohura - të tilla si etja e vazhdueshme dhe nevoja e shpeshtë për të urinuar - këtu janë simptoma më pak të dukshme që ...

Ilaçi 'që ndryshon lojën' për diabetin e tipit 1 aprovohet në SHBA

Një ilaç imunoterapie i dëshmuar se vonon zhvillimin e diabetit të tipit 1, është miratuar nga rregullatorët në SHBA.

Kanceri, diabeti, anemia, fruthi i keq: Ngjyra e gjuhës zbulon sëmundjet dhe çka ju mungon

Shpejt shkoni para pasqyrës dhe me kujdes shikoni gjuhën tuaj, sepse ky organ është radar i vërtetë për zbulim të hershëm të sëmundjeve. Madje ...