Postet nga: dhunimet gjatë luftës

Thaçi: Asnjë segment i krimit serb nuk bën të heshtet

Edhe pas 20 vitesh askush nga urdhërdhënësit dhe ekzekutorët e vrasjeve, dhunimeve, masakrave dhe veprimeve gjenocidale gjatë luftës në Kosovë nuk doli para drejtësisë vendore ...

Proces i ndërlikuar deri te statusi i viktimës së dhunës seksuale

Shteti i Kosovës ia ka njohur statusin e viktimës së dhunës seksuale Pranverës nga Gjakova, 19 vjet pasi që ajo ishte përdhunuar nga pjesëtarët ...

VIDEO - Vasfije Krasniqi: UNMIK-u e EULEX-i ma mohuan drejtësinë

Vasfije Krasniqi-Goodman është kthyer në vendin ku ajo ishte përdhunuar seksualisht nga forcat serbe, të cilat e kishin marrë nga shtëpia e saj.

Vasfije Krasniqi Goodman viziton vendin ku është dhunuar seksualisht

Vasfije Krasniqi Goodman së bashku me përfaqësuesit e QKRMT-së dhe aktivistë tjerë të të drejtave të njeriut, do të vizitojnë vendin ku është dhunuar seksualisht para 20 vjetësh.

Pesë persona paditen pasi aplikuan për njohjen e statusit të viktimës së dhunës seksuale në luftën e fundit

Qendra Kosovare për Rehabilitimin e të Mbijetuarave të Torturës – QKRMT përmes një komunikate për media ka kujtuar se nëntëmbëdhjetë vjet pas përfundimit ...

Pritja e gjatë

Pranvera pret ankthshëm çdo ditë për një përgjigje, një po apo jo të thjeshtë. E frustruar dhe gjithnjë më e pashpresë, ajo shpesh i pyet miket pë...

Thaçi dekoron Vasfije Krasniqin: Rrëfimi i saj, thirrje për ndërgjegjen e tonë, të popullit serb dhe ndërkombëtarëve

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, e dekoroi sot Vasfije Krasniqin- Goodman, kosovaren e cila përjetoi përdhunimin nga forcat serbe në prill të vitit 1999 dhe pak ditë ...

Procesi i regjistrimit të viktimave të dhunimeve të luftës i lëkundur

Të mbijetuarat e dhunimeve të luftës në Kosovë kanë thuajse dy dekada që luftojnë që të njihen, por që kur u hap procesi i verifikimit, disa prej tyre kanë ...