Postet nga: Dhuna Seksuale gjatë Luftës

Ambasada e ShBA-së kërkon dyfishimin e përpjekjeve për gjetjen e autorëve të dhunës seksuale gjatë luftës në Kosovë

Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikes (ShBA) në Kosovë ka kërkuar që të vihet drejtësi për viktimat e dhunës seksuale gjatë luftës në Kosovë.

Drita Hajdari flet pas dënimit të parë për dhunë seksuale gjatë luftës në Kosovë

Zoran Vukotiq është shpallur fajtor nga Gjykata e Prishtinës dhe është dënuar me 10 vite burgim për krime lufte  kundër popullatës civile të kryera gjatë luftë...

QKRMT mirëpret dënimin e Zoran Vukotiqit, paralajmëron ankesë për rritje të dënimit

Qendra Kosovare për Rehabilitimin e të Mbijetuarave të Torturës (QKRMT) ka përshëndetur vendimin për dënimin me 10 vite burg të Zoran Vukotiqit lidhur me dhunë...

Kurti: Përgjegjësi institucionale dhe vetëdijësim shoqëror për adresimin e dhunës seksuale gjatë luftës

Me rastin e ditës ndërkombëtare për eliminimin e dhunës seksuale në konflikt, kryeministri Albin Kurti ka vizituar Komisionin qeveritar për njohjen dhe verifikimin e ...

Xhamitë ligjërojnë në mbështetje të të mbijetuarve të dhunës seksuale gjatë luftës në Kosovë

Kryetari i Bashkësisë Islame, Myftiu Naim Tërnava, sot ka rekomanduar që në të gjitha xhamitë e Kosovës, të ligjërohet në mbështetje të të mbijetuarve të ...

Regjisorja kosovare eksploron traumën e dhunës seksuale

Filmi i ardhshëm i Lendita Zeqiraj, “Shtëpia e Agës”, analizon pasojat psikokologjike të dhunës seksuale të kohës së luftës dhe asaj në familje, duke ...

Nga 780 aplikacione, statusi i viktimës së dhunës seksuale u njihet 144 personave

Komisioni qeveritar për njohjen dhe verifikimin e statusit të personave të dhunuar gjatë konfliktit të fundit në Kosovë [1998-‘99], deri më tani ka pranuar mbi 780 aplikacione nga persona që ...

Viktimat e dhunës seksuale gjatë luftës ende po hezitojnë të flasin

Gratë e dhunuara seksualisht gjatë luftës nuk po kanë guxim të lajmërohen në zyret e caktuar për t’iu njohur statusi dhe pensioni.