Postet nga: Dhuna ndaj grave

Vrasja e grave, Kosova ende "në luftë" me petkun patriarkal

Dita Ndërkombëtare e Gruas edhe këtë vit e gjeti Kosovën nën thirrjet që kundërshtojnë vrasjen e grave.

Dështimet e zinxhirit institucional në mbrojtjen e grave

Raste të vrasjes së grave, dhunimeve, e dhunës ndaj grave nga burrat e ish-burrat e tyre, po ngrit shqetësime për përgjegjësinë e institucioneve në trajtim ...

Debati për pabarazinë gjinore, deputetët bëjnë thirrje që të dënohet dhuna ndaj grave

Deputetët e Kuvendit të Kosovës po debatojnë lidhur me pabarazinë gjinore të grave në shoqëri, ku edhe po kërkohet të dënohet dhuna dhe pabarazia gjinore ...

Nëntë raste të dhunës në familje gjatë ditës së djeshme

Nëntë raste të dhunës në familje janë shënuar gjatë 24-orëve të fundit në vendin tonë.

5 raste të dhunës së burrave ndaj bashkëshorteve

Pesë raste të dhunës së burrave ndaj bashkëshorteve të tyre janë regjistruar nga Policia e Kosovës në 24 orët e fundit.

Papa bën thirrje që t’i jepet fund dhunës ndaj grave

Papa Françesku bëri thirrje që t’i jepet fund dhunës ndaj grave, duke thënë se një gjë e tillë është “fyerje” ndaj Zotit.

​Kurti: Lufta kundër dhunës ndaj grave dhe vajzave është obligim

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka thënë se me Projektligjin për Kompensimin e Viktimave të Krimit që u miratua dje në mbledhjen e Qeverisë, viktimave të dhunë...

Kurti: Dhuna ndaj grave dhe vajzave s’është çështje private por shoqërore

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka vizituar sot Sektorin kundër Dhunës në Familje në kuadër të Policisë, ku tha se dhuna ndaj grave dhe vajzave nuk ë...