Postet nga: Dhuna ndaj grave

Mosmarrëveshje në Drenas, burri dyshohet se nuk e lejoi të fejuarën të largohet nga shtëpia e tyre

Shtatë raste të dhunës në familje janë raportuar në Policinë e Kosovës në 24 orët e fundit,

Dhuna ndaj grave në Shqipëri: Sfidë denoncimi i rasteve

Denoncimi i dhunës ndaj grave dhe vajzave mbetet ende një sfidë në Shqipëri. Bashkitë kanë ngritur disa Qendra ku po ofrojnë disa shërbime për viktimat e ...

Mbi 10 persona të arrestuar për dhunë në familje, prinë dhuna ndaj grave

Policia e Kosovës në 24 orët e fundit ka arrestuar 13 persona të dyshuar për ushtrim të dhunës në familje, personat e arrestuar janë të gjinisë mashkullore, derisa ...

Kuvendi i Prishtinës diskuton për ditët e aktivizmit kundër dhunës me bazë gjinore

Me iniciativë dhe kërkesë të Grupit të Këshilltarëve të Lëvizjes Vetëvendosje dhe në kuadër të fushatës "16 ditë aktivizëm kundër dhunës ...

Normalizimi i dhunës që mund të çojë në vrasje

Ekspozimi i hershëm i fëmijëve ndaj dhunës dhe tolerimi i saj mund të çojnë në tendenca të dhunshme të të rriturve, thotë Kaltrina Kelmendi, profesoreshë në ...

Në xhamitë e Kosovës do të ligjërohet kundër dhunës ndaj grave

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Naim Tërnava, ka rekomanduar që sot në të gjitha xhamitë e Kosovës të ligjërohet tema e luftimit të dhunë...

Gjermani: Çdo tri ditë një vrasje në çift

25 nëntori është Dita Ndërkombëtare Kundër Dhunës ndaj Grave. Shifrat e prezantuara me këtë rast nga autoritet gjermane, tregojnë se dhuna ndaj grave mbetet një ...

Dhuna ndaj disa vajzave në një restorant në Kinë, njëri nga sulmuesit dënohet me 24 vjet burg (VIDEO)

Një burrë në Kinë është dënuar me 24 vjet burg për rolin e tij në një sulm brutal ndaj disa vajzave e grave në një restorant në qytetin Tangshan ...