Postet nga: Dezinformata

Si duhet të luftohet lufta hibride që po zhvillohet me lajme të rreme prej Serbisë?

Ish-zëdhënësi i NATO-s gjatë kohës së luftës në Kosovë, Jamie Shea, ka folur lidhur me dezinformimin që  bëhet në kohë krizash me theks ai ...

Sa janë të cenuar qytetarët e Kosovës nga dezinformimi, D+ dhe NDI dalin me raport

Instituti Kombëtar Demokratik (NDI) mbajti konferencën për Integritetin e Informacionit 'DISICON' nën temën e përgjithshme “Cenueshmëritë e qytetarëve ndaj dezinformimit: Si navigojnë ...

AGK mbanë konferencën 'Luftimi i dezinformatave me bazë gjinore'

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës ka organizuar konferencën “Luftimi i dezinformatave me bazë gjinore”.

KIPRED: Që nga gushti deri në tetor, mediat ruse publikuan 116 lajme të rreme për Kosovën

Hulumtimi tremujor i Institutit Kosovar për Kërkime dhe Zhvillime të Politikave (KIPRED) ka vënë në pah se se nga 600 lajmë të publikuara nga media të ndryshme ruse ...

Facebook ka fshirë mbi 20 milionë postime në betejën kundër dezinformatave rreth COVID-19

Rrjeti social shumë popullor, Facebook, po përballet me presion në rritje - asaj i kërkohet të angazhohet më shumë kundër dezinformatave të ndërlidhura me vaksinat.

Si u përhapën dezinformata nga Kosova për zgjedhjet australiane?

Jacob Wallis nga Instituti Australian për Politika Strategjike, ka thënë në një intervistë për Radion Evropa e Lirë se ka të dhëna që shtetet po shfrytë...

Të mos bëhemi aleatë të dezinformimit

Ka plot media online në Kosovë të cilave, në mungesë të kapaciteteve profesionale, iu mungojnë disa hallka në zingjirin e nevojshëm të prodhimit dhe publikimit të lajmit. Rrjedhimisht, publiku ...

Cila është vaksina për dezinformata?

S’ka virus, maskat nuk të mbrojnë nga coronavirusi, masat e izolimit janë të kota dhe vaksinat janë të rrezikshme.