Postet nga: demokracia plus

Demokracia-Plus kërkon që seancat e OShP-së të transmetohen direkt

Organizata joqeveritare Demokracia-Plus ka publikuar të gjeturat e raportit për “Rolin e Organit Shqyrtues të Prokurimit Publik në mos-efikasitetin në prokurim publik”.

Respektimi i kuotës gjinore, sfidë për partitë politike në Kosovë

Para pak ditësh, Lëvizja Vetëvendosje ka zgjedhur kryesinë e re në Qendrën e saj në Prishtinë.

‘Demokracia Plus’ tregon cilat ministri e komuna duhet të përmirësohen në prokurim

Organizata ‘Demokracia Plus’ ka organizuar tryezë diskutimi në lidhje me mbikëqyrjen e prokurimit publik në të cilën u shpalosen edhe dy raporte që kanë të bëjnë me ...

Demokracia Plus: E- prokurimi është ndërtuar keq

Sistemi online i prokurimit publik, i quajtur e-prokurimi, nuk po shihet si platforma më e përsosur për nga ana teknike mirëpo implementimi i saj sipas shoqërisë ...

Lansohet Platforma që Ndjek Përmbushjen e Premtimeve të Politikanëve

Organizata “Demokraci Plus” ka lansuar platformën online “QeverisjaTani” e cila ka për qëllim të ndjekë progresin e përmbushjes së top 100 premtimeve elektorale të partive në koalicionin ...

Demokraci Plus: Po Përsëriten Shkeljet e Ligjit të Prokurimit

Ligji i Prokurimit Publik është duke u shkelur, ndërsa shkeljet e tij përsëriten dhe janë të ngjashme viti pas viti, konstatohet në një draft-raport të “Demokracisë Plus” ...

Shoqëria Civile Kërkon Hetim të Pavarur për Lumezin

Përfaqësues të shoqërisë civile kanë kërkuar sqarime nga Prokuroria e Shtetit dhe hetime të pavarura lidhur me dyshimet për falsifikim ndaj Kryeprokurorit Aleksandër Lumezi.

'Demokracia Plus': Mungesë Transparence në OSHP

“Demokracia Plus” gjatë monitorimit të seancave të Organit Shqyrtues të Prokurimit e ka konsideruar serioze mungesën e transparencës.