Postet nga: Demokraci Plus (D+)

D+ në bashkëpunim me BIRN Kosova kanë mbajtur trajnime me 227 të rinj mbi lajmet e rreme

Gjatë muajit mars dhe prill të vitit 2024, organizata Demokraci Plus (D+) në partneritet me Rrjetin Ballkanik për Gazetari Hulumtuese në Kosovë (BIRN Kosova) kanë mbajtur trajnime me studentë të ...

'Demokraci Plus' publikon raportin nga monitorimi i tenderëve të 4 ndërmarrjeve publike

Organizata ‘Demokraci Plus’ (D+) ka bërë monitorimin e tenderëve të katër ndërmarrjeve publike: KRM Ekoregjioni, Hidroregjioni Jugor, Ndërmarrja Publike Banesore dhe Hortikultura.

Zhvillimi teknologjik ka rritur hapësirën për dezinformim në ambientin mediatik

Instituti Kombëtar Demokratik (NDI) mbajti konferencën për Integritetin e Informacionit ‘DISICON’ nën temën e përgjithshme “Cenueshmëritë e qytetarëve ndaj dezinformimit”.

Një dekadë pa reformë zgjedhore

Janë bërë një dekadë prej kur në Kosovë është iniciuar reforma zgjedhore.

OShP mbetet pa Bord

Nga sot, 31 mars 2021, nuk mund të shqyrtohet asnjë ankesë në Organin Shqyrtues të Prokurimit (OShP), pasi bordit të këtij organi i skadoi mandati. Për shkak të rrezikut të ...

Albert Krasniqi: Duket i pamundur një konsensus për zgjedhjen e Presidentit

Partitë politike në Kosovë vështirë se do të mund të gjejnë një kandidat konsensual për pozitën e presidentin të ardhshëm të Kosovës.

Demokraci Plus: Emërimet e konsujve pa koordinim institucional ndikojnë negativisht në marrëdhëniet e Kosovës

Organizata joqeveritare Demokraci Plus (D+), ka reaguar në lidhur me zhvillimet e fundit në Shërbimin e Jashtëm.

D+ reagon ndaj mbledhjeve të mbyllura për media të komisioneve parlamentare

Organizata ‘Demokraci Plus’, ka reaguar ndaj mbledhjeve të mbyllura për media që po mbahen nga komisionet paralamentare.