Postet nga: dëmet në bujqësi

​Ministri Faton Peci vizitoi të dëmtuarit nga reshjet e breshrit

Ministri i Bujqësisë Faton Peci ka vizituar sot fermerët e fshatrave Vidimriq, Çabër dhe Kushtovë të Mitrovicës dhe Zubin Potokut, të cilët kishin pësuar ...

Qeveria merr vendim për kompensimin e dëmeve nga breshëri

Ministri i Financave Bedri Hamza në mbledhjen e sotme të qeverisë ka propozuar para kabinetit qeveritar ndarjen e mjeteve financiare për t`i kompensuar bujqit në komunat e vendit ...

Bujqit e Dëmtuar Nuk i Kompenson Askush

Siç tregoi hulumtimi i “Jeta në Kosovë”, vetëm gjatë këtij viti dëmet që kanë pësuar bujqit në kulturat e tyre bujqësore kalojnë shifrën prej 15 ...

Komuna i Kërkon Ministrisë Kompensim të Dëmeve nga Breshëri

Drejtori për Bujqësi në komunën e Gjilanit, Ramiz Ramadani, ka thënë se komuna nuk ka mundësi buxhetore t’jua kompensojë fermerëve dëmet, prandaj ...

Ministria e Bujqësisë Ende S’e Di Vlerën e Dëmeve nga Ngricat

MBPZHR është duke pritur raportet preliminare vlerësuese nga Drejtoritë Komunale të Bujqësisë për të kuptuar vlerën e dëmeve të shkaktuara në bujqësi nga temperaturat ...

260 Mijë Euro për Kompensimin e Dëmeve në Bujqësi

Në mbledhjen e sotme të qeverisë u mor vendimi që  të kompensohen 25 për qind të dëmeve në bujqësi nga vlera totale e tyre, bazuar në raportet e ...