Postet nga: dekreti i presidentit

Gjykatësit e Kushtetueses aktgjykimin e bazuan edhe në vendimin e kolegëve nga Moldavia, të cilët më pas dhanë dorëheqje

Gjykata Kushtetuese në vendimin e datës 28 maj 2020 shpalli se dekreti i kontestuar i presidentit Hashim Thaçi është në përputhshmëri të plotë me Kushtetutën.

Gjykata Kushtetuese: Aktgjykimi nuk është falsifikuar

Ditëve të fundit ka pasur shumë polemika e dilema lidhur me interpretimin e normave kushtetuese të Republikës së Kosovës.

Zyra e Kryeministrit: Gjykata Kushtetuese bie në kundërshtim me vetveten

Zyra e Kryeministrit Albin Kurti ka reaguar pas publikimit të vendimit të Gjykatës Kushtetuese për dekretin e presidentit Hashim Thaçi.

LVV kërkon nga Gjykata Kushtetuese transkriptet dhe procesverbalet e mbledhjes për dekretin

Lëvizja Vetëvendosje ka kërkuar që të pajiset me procesverbalet dhe transkriptet e Gjykatës Kushtetuese për dekretin e presidentit për mandatimin e Avdullah Hotit pë...

Mocioni 2017- Mocioni 2020: Përfundime të ndryshme të skenarit të njëjtë

Gjykata Kushtetuese të enjten pasdite nxori vendimin mbi kushtetutshmërinë e dekretit të presidentit Hashim Thaçi për nominimin e Avdullah Hotit për kryeministër të ri të ...

Vetëvendosje nesër organizon ‘provën për protestë’ me deri 5000 persona

Lëvizja Vetëvendosje pritet që nesër në ora 17 të mbajë provën e dytë për protestë, nëse Gjykata Kushtetuese vendos në favor të presidentit Thaçi ...

LDK: Kushtetuesja të mos e shqyrtojë Kushtetutën e Serbisë, në këtë mënyrë mohohet pavarësia e Kosovës

Grupi Parlamentar i Lidhjes Demokratike të Kosovës ka dorëzuar në Gjykatën Kushtetuese komentet lidhur me dekretin e Presidentit Hashim Thaçi për mandatimin e Avdullah Hotit ...

Gjykata Kushtetuese i bën publike pretendimet e palëve për masën e përkohshme për Dekretin e Thaçit

Më 2 maj, Gjykata Kushtetuese e Kosovës e kishte pezulluar deri më 29 maj, dekretin e presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi, që parashihte votimin në Kuvendin e Kosovës ...