Postet nga: debatpernime

Kamenica debaton për bashkëjetesën ndëretnike

Një nga komunat e rralla në Kosovë, ku pushteti lokal nuk i sheh qytetarët vetëm në baza etnike është Kamenica.

Kamenica, shembull i bashkëjetesës ndërmjet shqiptarëve, serbëve dhe romëve

Venitja e armiqësisë etnike ndërmjet shqiptarëve dhe serbëve në Kamenicë po vërehet tash, pas dy dekadave të raporteve jo të mira ndërmjet dy komuniteteve ...

Jeremiq: Ditë e humbur ajo kur nuk takohem me ndonjë shqiptar, për të biseduar ose pirë kafe

Dragisha Jeremiq, prift ortodoks në Kamenicë, i cili ka shtatë vjet që jeton në këtë qytetet, ka thënë në debat se për të është ditë e humbur ...

Gashi: Shoqëria civile jep mbështetje për të rikthyerit serbë në Klinë

Tahire Gashi, aktiviste e shoqërisë civile, e cila udhëheq organizatën joqeveritare “Zana” ka thënë se shoqëria civile jep mbështetje për të rikthyerit serbë ...

Rashkoviq: Në Klinë nuk mungon bashkëjetesa në mes të shqiptarëve dhe serbëve

Silvija Rashkoviq, zyrtare për Komunitete dhe Kthim në Komunën e Klinës, ka thënë se bashkëjetesa ndërmjet serbëve dhe shqiptarëve nuk mungon as ...

Stamenkoviq: Ne kemi guxim dhe vullnet të mirë për bashkëjetesën

Bojan Stamenkoviq ka thënë se ardhja e tij në pozitën e nënkryetarit të Komunës është shoqëruar me storie të ndryshme në media e sidomos kurset ...

Kastrati: Qytetarët e Kamenicës trajtohen të barabartë etnikisht

Komuna e Kamenicës këtë mandat udhëhiqet nga dy të rinj, të cilët kanë bërë bashkë kauzat e tyre për bashkëjetesë etnike, Qëndron ...

“Shkëmbim i të drejtave, jo shkëmbim i territoreve”

Mënyra e vazhdimit të dialogut të ndërprerë Kosovë-Serbi dhe ideja e ndryshimit të kufijve mes këtyre shteteve, ishte temë diskutimi në serinë e fundit të #Debatpernime.