Postet nga: Debatet Komunale 2015-2016

Graçanica me Dron 'Mbron' Kosovën?

Graçanica është pak kilometra nga qendra e Prishtinës. Megjithatë, atje paguhet me dinarë të Serbisë, ndërkohë që nëpër të kalon rruga kyçe që lidh ...

Lipjani Nis Ndërtimin e Stadiumit të Premtuar

Lipjani Nis Ndërtimin e Stadiumit të Premtuar

Kryetari i komunës së Lipjanit, Imri Ahmeti  në fushatën për zgjedhjet e vitit 2013 e kishte premtuar rindërtimin e stadiumit “Sami Kelmendi” por ky projekt nuk filloi ...

Ranillugu (Mos)Zbatues i Ligjeve

Ranillugu ndodhet në lindje të Gjilanit. Dikur ishte pjesë e tij, por tash, Ranillugu është një komunë më vete për shkak të decentralizimit që filloi gati 10 vite më parë.

Pritet Demolimi i Betonierës në Tokë të Komunës

Pritet Demolimi i Betonierës në Tokë të Komunës

Kryetari i Lipjanit megjithëse me pak vonesë e mbajti premtimin që e kishte dhënë në debatin “Jeta në Komunë të zhvilluar më 27 dhjetor 2015.

Veresitë e Podujevës

Në furrën e bukës hynin burra e gra, kush merrte 3 bukë, kush 5 e kush ndonjë byrek. Por për të paguar s’paguanin. Pas 3-4 hyrje-daljeve të tilla ...

Kamenica Dubai Nuk Bëhet

Vendi që ka ajrin më të pastër në Kosovë është Kamenica. Në kufi me malet që ndajnë Kosovën me Serbinë, e rrethuar ngado me gjelbërim, ajo është ...

Skenderaj me Dalje në Det

Në autobusin Prishtinë-Skenderaj, diku në vitet nëntëdhjetë, një polic serb hyn dhe fillon të kërkojë dokumentet e udhëtarëve. Pyetja që shtronte në dukje ishte ...

Suhareka - Vendlindja e Bilbilave Pa Fole

“Mora fjalë, e mora vargun, mora qarkun, me i thurrë kangë…” Suharekës, vendlindjes së Shkurte Fejzës që vargun nën thonjëza ia kushton Adem Jasharit.