Postet nga: d4d

Mbahet konferencë me temën “Fushata Zgjedhore në Llupë”

Sot gjatë ditës është mbajtur konferencë me temën “Fushata në Llupë” në kuadër të projektit “Luftimi i dezinformatave dhe rikthimi i besimit të qytetarëve në media”.

Problemet kyçe të Kosovës në rrugën e saj drejt BE-së

Kosova mban statusin e kandidatit potencial për BE-në. Rrugëtimi i integrimit në BE mbetet i vështirë për tri arsye kryesore: mungesa e njohjes së Kosovës ...

D4D: 38 për qind e qytetarëve e vlerësojnë të gabuar ‘mini-shëngenin’ Ballkanik

Demokracia për Zhvillim (D4D) ka lansuar hulumtimin “Mini-Shengeni dhe Bashkëpunimi rajonal: Nevojiten gjashtë shtete për bashkëpunim në Ballkanin Perëndimor”.

Verifikimi i vështirë i pasurisë së paligjshme të zyrtarëve shtetërorë

Që nga themelimi i Agjencisë Kundër Korrupsionit, zyrtarët shtetërorë në Kosovë janë të obliguar që të deklarojnë pasurinë e tyre.

Reagojnë KDI dhe D4D për emërimin e anëtarëve të rinj të KQZ-së

Instituti Demokratik i Kosovës (KDI) dhe Instituti Demokraci për Zhvillim (D4D), kanë reaguar ndaj procesit të zgjedhjes së anëtarëve të rinj të Komisionit Qendror të ...

Kosovarët i brengos papunësia, korrupsioni dhe ngritje e cilësisë në shërbimet shëndetësore

Organizata Demokracia për Zhvillim (D4D) ka prezantuar analizën e dekadës së parë të shtetësisë së Kosovës ku janë diskutuar gjetjet e këtij raporti ...

Pyetja e presidentit mban KQZ-në të bllokuar që 8 muaj

Po bëhen pothuajse tetë muaj prej kur Komisioni Qendror i Zgjedhjeve është jofunksional.

D4D: Duhen ndryshime që diaspora të votojë në zgjedhjet në Kosovë

Instituti Demokraci për Zhvillim (D4D), në bashkëpunim me Avokatin e Popullit dhe organizatën D4D, kanë publikuar punimin “Votimi nga jashtë vendit: Shqyrtimi i politikave dhe ...