Postet nga: covax

Ku dështoi Kosova në sigurimin e vaksinës?

Derisa vendet e rajonit kanë filluar vaksinimin e qytetarëve kundër COVID-19, në Kosovë ende nuk ka arritur vaksina kundër kësaj sëmundjeje që e shkakton koronavirusi.

G7 shton kontributin për programin global të vaksinimit – COVAX

Udhëheqësit e G7-ës janë zotuar të rrisin bashkëpunimin për të luftuar pandeminë dhe të shtojnë kontributin e tyre në kuadër të programit global ...

Projekti i ri i BE-së do mbështesë përpjekjet në vaksinim në Ballkanin Perëndimor

Bashkimi Evropian në bashkëpunim me Bankën Botërore ka lansuar një projekt të ri rajonal me vlerë mbi 7 milionë euro për mbështetje të vaksinimit të sigurt ...

Kosova do të përfitojë nga COVAX 100,800 doza të vaksinës

Koalicioni për Inovacionet e Përgatitjes Epidemike (CEPI), Aleanca për Vaksina (GAVI), dhe Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH), si bashkëudhëheqëse të programit ...

BE diskuton për vaksinat për Ballkanin Perëndimor

Ministrat e Jashtëm të Bashkimit Evropian diskutuan të hënën në Bruksel për ndarjen e vaksinave për vendet e Ballkanit Perëndimor dhe ato të fqinjë...

OBSH: T’u jepet fund marrëveshjeve dypalëshe me laboratorët për vaksinat

 

COVAX në fund të janarit nis shpërndarjen e vaksinave kundër COVID-19

Programi COVAX i Organizatës Botërore të Shëndetësisë do të nisë shpërndarjen e vaksinave kundër coronavirusit gjatë këtij muaji, tha drejtoresha e OBSH-së pë...

Zemaj: Kosova ka siguruar 500 mijë vaksina anti- COVID nga Pfizer

Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj, ka njoftuar se Kosova ka siguruar 500 mijë vaksina anti COVID nga kompania Pfizer.