Postet nga: çmimet e konsumit

Kosova e përmbylli vitin 2022 me 11.6% inflacion

Fundi i vitit 2022, raftet e marketeve në vend i pritën qytetarët me çmime dukshëm më të shtrenjta. Produktet e njëjta patën rritje të vazhdueshme kur ...

www.pixabay.com

Inflacioni ‘barikadohet’ në markete, 11.6% vetëm në muajin nëntor

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK), bën të ditur se inflacioni mujor i matur nga indeksi i harmonizuar i çmimeve të konsumit ishte 0.3 për qind më i ...

www.pixabay.com

Inflacioni ‘shkurton listën e harxhit’ të konsumatorëve, çmimet 13% më shtrenjtë

Me inflacion kuptohet rritja e vazhdueshme e çmimeve të përgjithshme, kur blihen më pak mallra dhe shërbime me të njëjtën sasi të mjeteve sesa para zhvlerë...

Rritja e çmimeve, inflacioni është rritur 13% brenda një viti

Ndonëse shtrenjtimi i çmimeve të konsumit ishte 0.2 për qind më i lartë në muajin gusht në krahasim me muajin paraprak, inflacioni i çmimeve ishte 13 për qind më ...

Sa u rritën çmimet e produkteve brenda një viti?

Çmimet e konsumit në Kosovë kanë shënuar rritje. Nga të dhënat e Agjencisë së Statistikave të Kosovës (ASK) për muajin korrik 2022, vërehet se qytetarëve ...

Ilustrim, Burimi: pixabay.com

Në janar janë shtrenjtuar produktet mbi 7% krahasuar me janarin e vitit të kaluar

Të dhënat e Agjencisë së Statistikave të Kosovës (ASK) tregojnë se inflacioni mujor në janar është rritur për 7.1 për qind krahasuar me janarin e vitit 2021.

Gjatë muajit të Ramazanit, qytetarët u përballen me çmime rreth 2% më të larta

Në muajin e Ramazanit, muajin prill të sivjetëm, qytetarët e Kosovës u përballën me çmime më të larta të konsumit. Inflacioni shënoi rritje si ...

Rritet për 1.2% inflacioni në muajin që shkoi

Indeksi i tërësishëm i harmonizuar i çmimeve të konsumit është më i lartë në një mesatare prej 0.4 për qind në muajin mars 2021 në raport me një ...