Postet nga: CEFTA

Sherri 10 Vjeçar nga Tregtia e Lirë

Aleanca Kosova e Biznesit (AKB) ka thënë të enjten se Kosova nuk i ka parë hajrin marrëveshjes për tregti të lirë me shtetet e Evropës Lindore ...

Shkurti i Rritjes së Importit dhe Eksportit

Nga të dhënat e tregtisë së jashtme të publikuara nga Agjencia e Statistikave të Kosovës Kosova edhe për muajin shkurt 2016 vazhdon të jetë në deficit tregtar.

Humbjet e Kosovës nga Maunat e Padoganuara

Sipas të dhënave nga Dogana, Kosova në vitin 2015 nga Republika e Serbisë ka importuar 708.5 mijë litra naftë me vlerë prej 335 mijë euro dhe 33.1 milionë litra gaz në vlerë prej 7.9 ...

Kosova Masa Reciprociteti me Serbinë

Ministrja e Tregtisë dhe Industrisë, Hykmete Bajrami, në mbledhjen e sotme të Qeverisë së Kosovës ka njoftuar se nga data 21 mars 2016 janë vendosur masat e reciprocitetit ndaj bizneseve të ...

Serbia për Import, India për Eksport

Muaji dhjetor 2015 është karakterizuar me një deficit prej 230 milionë eurosh, krahasuar me vlerën prej 198.5 milionë eurosh që ishte në periudhën e njëjtë të vitit 2014.

CEFTA Ende e Njeh Vetëm Kosovën e UNMIK-ut

Në një konferencë për gazetarë, Aleanca Kosovare e Biznesit shprehu shqetësimin për diskriminimin dhe trajtimin e pabarabartë të Kosovës në CEFTA, pasi sipas saj dokumentet e ...