Postet nga: bursa ballkanike

‘Rendi i Ri Botëror’: Fushata për ‘Familje Natyrore’ Bëhet Globale

Fillimisht martesa gej, pastaj demokracia liberale... ndërsa një lëvizje botërore ultra-konservatore sjell luftën e saj të vlerave në Ballkan, autokratët po e ndjekin me vë...

Tym dhe pasqyra: Një mister spiunazhi maqedonas

Si në shumë rrugë në pjesët etnikisht të përziera të Maqedonisë, Tode Mendol në qytetin verior të Kumanovës ka dy emra jozyrtarë. Shqiptarët etnikë e quajnë ...

Hapet Konkursi i BIRN për Bursën Ballkanike për Ekselencë në Gazetari 2018

A ke ndonjë ide për një storje të madhe? A dëshiron të raportosh me standardet më të larta, me mbështetje kualitative redaktoriale dhe shpenzime bujare buxhetore të ...

Parajsë e Pasigurt: Jetë dhe Vdekje për Refugjatët LGBT

Sandi e kuptoi menjëherë se klienti ishte i rrezikshëm. Shumica e burrave që bredhin në Sheshin Taksim të Stambollit në kërkim të seksit kanë tendencën të ...

Akses i Mohuar: Baballarët e Divorcuar Luftojnë për Fëmijët e Tyre

Divorci ishte i trazuar por llogoret e betejës ishin të qarta. Ai dëshironte akses të pakufizuar te djali i tij dyvjeçar, i cili jetonte me ish-bashkëshorten ...

Fitime Paralele: Tregtarët Bullgarë të Ilaçeve Mjekësore

Nadia Miteva ka legen dhe gjunjë artificialë. Telat ngjiten përgjatë shtyllës së saj kurrizore për të stabilizuar kockat e qafës. Kur ajo flet, shtyp një buton ...

Mosveprimi Fatal: Si u Rikthye Fruthi?

Karla nuk ishte vaksinuar kurrë për fruthin. Shëndeti i saj nuk e lejonte. E lindur me ezofag të ndërprerë, ajo e kaloi foshnjërinë duke hyrë e ...

Liqen pa Ligj: Ish-Trafikantët Gjejnë Peshk të Ri Për të Fërguar

Disa zgjedhin rrugën e lehtë në Liqenin e Shkodrës, duke vendosur elektroda në ujë për të vrarë krapin dhe ngjalat me 110 volt të siguruar nga një transformator ...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!