Postet nga: bursa ballkanike

“Ku shkuan që të gjithë?” Zbrazja e ngadaltë dhe e trishtë e Vidinit të Bullgarisë

Si ndodhi që një qytezë fitoi titullin e kryeqytetit botëror të depopullimit pasi humbi të gjithë rininë e vet. 

BIRN hap thirrjen për aplikim për Bursën Ballkanike në Gazetari

Programi për bursa i Rrjetit Ballkanik për Gazetari Hulumtuese (BIRN) po zgjerohet. Pas 14 viteve mbështetje të gazetarëve nëpër Ballkan, ne tani jemi duke pranuar ...

"Superbakteriet e lumit" kroat vendosin ndotjen farmaceutike nën mikroskop

Paralajmërimet për superbakteriet vdekjeprurëse në lumin më të madh të Kroacisë ngrenë pyetje serioze mbi ndotjen antibiotike nga prodhimi i ilaçeve. Po pse autoritetet kanë dë...

S'ka vend për nevojtarët: Bosnja dështon t'i strehojë të zhvendosurit e vet

Mijëra boshnjakë që humbën shtëpitë gjatë luftës vijojnë të jetojnë në strehime "të përkohshme", edhe 25 vjet më vonë. Për rrjedhojë, nuk është habi që ...

‘Pavarësia Energjetike’: Kritikët ngrenë zërin kundër planeve kroate për gaz të lëngshëm

Mjedisorët dhe banorët vendës nuk e duan atë. Ekspertët e quajnë një shpërdorim të parave të taksapaguesve. Po pse Kroacia po shtyn përpara një ...

Drejtësi e verbër për fëmijët e trafikuar romë të Rumanisë

Prokurorët rumunë mendonin se kishin një çështje të thjeshtë kundër udhëheqësve të dyshuar të një prej rrjeteve më të mëdha të trafikimit të fëmijë...

Ikja e trurit: A do t'i fikë dritat mjeku i fundit që largohet nga Kosova?

BIRN zbulon pasojat alarmuese që ka emigrimi në sistemin shëndetësor të Kosovës – që është përkeqësuar edhe më shumë nga  industria private që po rrëmben ...

Politikë me Diasporën: Ambasadorët e Rinj të Turqisë në Ballkan

Gjithnjë e më shumë turq po ‘kthehen në shtëpi’ në Ballkan. Përderisa një komunitet i ri po lëshon rrënjë, a do t’i transplantojë ai vlerat ...