Postet nga: Bursa Ballkanike për Gazetari Cilësore

BIRN hap thirrjen për aplikim për Bursën Ballkanike në Gazetari

Programi për bursa i Rrjetit Ballkanik për Gazetari Hulumtuese (BIRN) po zgjerohet. Pas 14 viteve mbështetje të gazetarëve nëpër Ballkan, ne tani jemi duke pranuar ...

BIRN shpall bursën për ekselencë në gazetari për 2019

A e dini një storie të shkëlqyer që dëshironi ta raportoni? A doni të merrni aftësi si gazetar i një niveli tjetër, duke marrë mbështetje ...

Bandat e druvarëve: Plaçkitja e pyjeve të lashta të Shqipërisë

Prerja masive e pemëve në parkun më të madh kombëtar të Shqipërisë po shkatërron pyllin natyror të mbrojtur nga UNESCO, zbulon një investigim i BIRN.

Tym dhe pasqyra: Një mister spiunazhi maqedonas

Si në shumë rrugë në pjesët etnikisht të përziera të Maqedonisë, Tode Mendol në qytetin verior të Kumanovës ka dy emra jozyrtarë. Shqiptarët etnikë e quajnë ...

Hapet Konkursi i BIRN për Bursën Ballkanike për Ekselencë në Gazetari 2018

A ke ndonjë ide për një storje të madhe? A dëshiron të raportosh me standardet më të larta, me mbështetje kualitative redaktoriale dhe shpenzime bujare buxhetore të ...

Të Fshehur e të Dukshëm - Dëshmitarët e Mbrojtur të Kosovës

Halili hap derën e metaltë dhe instinktivisht vë dorën në këllëfin e revolës austriake Glock të lidhur në bel për rripi. Një kamerë vë...

E Shkuara Vijon t’i Përndjekë Fëmijët me Aftësi të Kufizuara në Bullgari

Shtëpia strehëz qe e re, dhomat qenë të pastra dhe plot ajër. Por ashensori për te kati i dytë ku gjendeshin dhomat e gjumit nuk punonte ...

Grekët e Marrin Shëndetin në Duart e Tyre

Në pamje të parë, Vasiliki Katsoula dhe Konstantinos Karaouzas kanë pak ngjashmëri.