Postet nga: bursa ballkanike 2018

Politikë me Diasporën: Ambasadorët e Rinj të Turqisë në Ballkan

Gjithnjë e më shumë turq po ‘kthehen në shtëpi’ në Ballkan. Përderisa një komunitet i ri po lëshon rrënjë, a do t’i transplantojë ai vlerat ...

Gjuetarët e mbeturinave: grumbulluesit e shfrytëzuar të skrapit në Kosovë

Skrapi për riciklim është eksporti më i madh i Kosovës. Kjo është një industri 40 milionë euroshe e ngritur në kurriz të minoriteteve të margjinalizuara dhe fëmijëve.

Çasti i të vërtetës: Realiteti kafshon markën famëkeqe të lajmeve

Milanka Opacic, një ligjvënëse e krahut të majtë nga minoriteti serb i Kroacisë, nuk është e panjohur me kërcënimet. Ish-ministre e politikave sociale dhe rinisë, ajo ...

Bomba dhe plumba: Frikë dhe urrejtje në Kosovën e veriut

Një vit pas vrasjes së politikanit serb të Kosovës Oliver Ivanovic, shumë sulme me armë dhe bomba në veriun pa ligj të Kosovës mbeten të pazgjidhura.

E vërteta dhe Drejtësia: Rumunët e akuzuar gabimisht

Rumania ka historinë më të keqe për gjyqe të padrejta në Bashkimin Europian. Me një sistem drejtësie të zhytur në kontroversialitet, viktimat e zakonshme të gabimeve gjyqësore ...

Përçaj e Sundo: Si e Humbi Rumania Luftën Kundër Korrupsionit

Ajo që dikur ishte mallkimi i politikanëve të korruptuar, agjencia antikorrupsion e Rumanisë është nën rrethim dhe e shkatërruar. Shumë kanë frikë se ajo nuk do të ...

Bandat e druvarëve: Plaçkitja e pyjeve të lashta të Shqipërisë

Prerja masive e pemëve në parkun më të madh kombëtar të Shqipërisë po shkatërron pyllin natyror të mbrojtur nga UNESCO, zbulon një investigim i BIRN.

‘Rendi i Ri Botëror’: Fushata për ‘Familje Natyrore’ Bëhet Globale

Fillimisht martesa gej, pastaj demokracia liberale... ndërsa një lëvizje botërore ultra-konservatore sjell luftën e saj të vlerave në Ballkan, autokratët po e ndjekin me vë...