Postet nga: Bullgaria

Mariana Kotzeva, Gruaja e Parë në Krye të Eurostat

Mariana Kotzeva, ish-drejtuese e Institutit Kombëtar të Statistikave Bullgare, është emëruar në krye të agjencisë së statistikave të Bashkimit Evropian, Eurostat.

Apostolova: Me Presidencën e Bullgarisë në BE, Kosova ka ‘Dritare Mundësish’

Shefja e Zyrës së BE-së në Kosovë tha se Presidenca Bullgare e Këshillit të BE-së do t'i japë përparësi Ballkanit Perëndimor, por që Kosova duhet ...

Apostolova: Në Vend të Kritikave për BE, Kosova të Angazhohet për Anëtarësim

Shefja e Zyrës së Bashkimit Evropian për Kosovë, Natalya Apostolova, iu përgjigj shqetësimeve të liderëve kosovarë për mungesën e një afati për ...

Thaçi Pret që Bullgaria ta Çojë në BE Zërin e Ballkanit

Presidenti Hashim Thaçi duke uruar Bullgarinë për marrjen e kryesimit të Presidencës së Këshillit të BE-së, tha se pret që ky shtet ta çojë në BE ...

Thaçi me Homologun Bullgar Flasin për Bashkëpunimin Ndërshtetëror

Presidenti i Kosovës Hashim Thaçi ka biseduar me homologun e tij bullgar, Rumen Radev, për thellimin e bashkëpunimit dhe bashkërendimin e veprimeve për integrim ...

Sofja i Pretendon Goranët e Kosovës si 'Pakicë Bullgare'

Bullgaria po shtyn njohjen zyrtare të një pakice bullgare në Kosovë, jo vetëm si vazhdim i njohjes së fundit të një pakice bullgare në Shqipëri, por si pjesë ...

Zaharieva: Bullgaria do të Vazhdojë Mbështetjen për Kosovën

Zëvendëskryeministrja dhe ministrja e Jashtme e Bullgarisë, Ekaterina Zaharieva, ka premtuar se vendi i saj do të vazhdojë mbështetjen për Kosovën edhe në të ardhmen.

Maja më e Lartë në Bullgari Mban Emrin ‘Arab’

Komiteti i Presidencës Bullgare për Emërtimin e Objekteve me Rëndësi Kombëtare dhe Komuniteteve ka refuzuar të mbështesë një thirrje për të riemë...