Postet nga: Bullgaria

Sofja i Pretendon Goranët e Kosovës si 'Pakicë Bullgare'

Bullgaria po shtyn njohjen zyrtare të një pakice bullgare në Kosovë, jo vetëm si vazhdim i njohjes së fundit të një pakice bullgare në Shqipëri, por si pjesë ...

Zaharieva: Bullgaria do të Vazhdojë Mbështetjen për Kosovën

Zëvendëskryeministrja dhe ministrja e Jashtme e Bullgarisë, Ekaterina Zaharieva, ka premtuar se vendi i saj do të vazhdojë mbështetjen për Kosovën edhe në të ardhmen.

Maja më e Lartë në Bullgari Mban Emrin ‘Arab’

Komiteti i Presidencës Bullgare për Emërtimin e Objekteve me Rëndësi Kombëtare dhe Komuniteteve ka refuzuar të mbështesë një thirrje për të riemë...

Pse Bullgarët nuk Martohen?

Më pak njerëz janë duke u martuar në Bullgari dhe ata që ende duan të formalizojnë marrëdhënien e tyre duhet të përballojnë një sërë provash ...

Bullgaria Ndalon Mbulimin e Fytyrës

Deputetët bullgarë ndaluan të premten veshjet me të cilat mbulohet fytyra-sipas një projektligji të propozuar gjatë këtij viti nga koalicioni nacionalist Fronti patrotik.

Bullgaria Nuk Pranon Fajin për Armët e saj në Siri

“As ministria e ekonomisë [që rregullon tregtinë e armëve] dhe as shteti nuk kanë faj për armët bullgare që përfundojnë në duart e dashakeqëve në ...

Paratë e Luftës: Armët Bullgare Ndezin Lindjen e Mesme

Në tetor të vitit të kaluar, vëzhguesit e avionëve dalluan me interes se një avion i madh Boeing 747 Jumbo, i markuar si avion mallrash nga Arabia Saudite, filloi ...