Postet nga: Buletini 28

Sami Lushtaku dhe të tjerët në gjykatë për kërcënim

Sami Lushtaku dhe të tjerët në gjykatë për kërcënim

Prokuroria Speciale e Kosovës, përkatësisht prokurorja e EULEX-it Maria Bamieh, në vitin 2012 ka ngritur aktakuzë me të cilën i akuzonte Sami Lushtakun, Rexhep Hotin, Arizona Dibrë...

Ramadan Muja me zyrtarë komunalë në gjykim

Ramadan Muja me zyrtarë komunalë në gjykim

Në fund të muajit mars në Gjykatën Themelore të Prizrenit, u mbajt seanca e parë fillestare ndaj gjashtë të akuzuarve për shpërdorim të pozitës zyrtare ose ...

Fillon rigjykimi i “Grupit të Llapit”

Fillon rigjykimi i “Grupit të Llapit”

Në fund të muajit mars, në departamentin e krimeve të rënda në Gjykatën Themelore në Prishtinë kanë filluar seancat kundër Latif Gashit, i njohur si Lata, deputet ...

Procedura e provave dhe akuza të reja në rastin Bukoshi e Tolaj

Procedura e provave dhe akuza të reja në rastin Bukoshi e Tolaj

Gjatë marsit, Gjykata Themelore në Prishtinë, përkatësisht departamenti për krime të rënda i kësaj gjykate, ka dëgjuar dëshmitë e dëshmitarëve të ...

Medikus, të pandehurit me akuza të reja

Medikus, të pandehurit me akuza të reja

Gjykata Themelore në Prishtinë, edhe gjatë marsit nuk ka arritur të përfundojë rastin e njohur si Medicus. Përkundër kësaj, gjykata ka pranuar aktakuzën e re ...

Improvizimet e gjyqësorit kosovar

Improvizimet e gjyqësorit kosovar

Diçka që zakonisht nuk pritet kishte ngjarë një të diel, në fund të 2010-tës, në ish-Gjykatën Komunale të Vushtrrisë. I arrestuari Gëzim Baliu kishte ikur nga ...

Vonohet prokurorja

Vonohet prokurorja

Në Gjykatën Themelore në Pejë, me 20 mars është mbajtur seanca nën shenjën P.nr:523/10, për veprën penale të vjedhjes së rëndë. Gjykatësi i çë...

Probleme me aplikimin e kodit të ri

Probleme me aplikimin e kodit të ri

Në Gjykatën Themelore në Prishtinë, më 19 mars u mbajt seanca në çështjen penale të lëndimit të lehtë trupor para gjykatëses Anita Krasniqi Prenaj, me numër P....