Postet nga: bujqit

Në fshatrat e Vushtrrisë bereqet shumë, blerës pak

Familja Pllana nga komuna e Vushtrrisë këtë vit nga arat e marra me qera ka grumbulluar mbi 150 ton patate dhe mbi 200 mijë kilogramë qepë, por edhe kultura të tjera. ...

Ministri Mustafa thotë se është dyfishuar buxheti për pagesat direkte për bujqit

Ministri i Bujqësisë, Besian Mustafa, ka thënë se është dyfishuar buxheti për pagesat direkte për vitin 2020 për bujqit.

Hashim Thaçi “vajton" bujqit pas dëmeve të pësuara nga reshjet e fundit

Presidenti Hashim Thaçi, përmes një postimi në Facebook ka folur për dëmet që iu shkaktuan bujqve të Kosovës nga të reshurave e sotme të shiut ...

Bujqit kosovarë duhet të pajisen me këtë vërtetim për lëvizje të lirë

Bujqit në Kosovë duhet të posedojnë një vërtetim për lëvizje të lirë, duke filluar nga nesër, 15 prill, pas masave të reja për shkak të COViD-19.

Smajl Latifi: Bujqit që nuk janë të certifikuar, mund të paijsen nga nesër

Ndryshimi i vendimit të Qeverisë për kufizimin e lëvizjes ka krijuar panik tek bujqit për orarin e shkurtë për qarkullim për të punuar tokat e ...

Ministria e Bujqësisë tregon orarin e qarkullimit të bujqve

Ministri i Bujqësisë, Besian Mustafa, ka bërë të ditur se orari i qarkullimit për bujqit individual të pajisur me Numër Identifikues të Fermës (NIF), vetë...

Komuna e Malishevës ndihmon fermerët me 40 makina mbjellëse të grurit

Komuna e Malishevës ka bërë shpërndarjen e 40 makinave për mbjelljen e grurit, për bujqit e kësaj komune.

Bujqit paralajmërojnë protestë kundër qeverisjes Haradinaj

Drejtuesit e Federatës Sindikale të Bujqve të Kosovës kanë shprehur pakënaqësitë e tyre për qeverinë e udhëhequr nga Ramush Haradinaj dhe punën e ...