Postet nga: Bujqësi dhe Turizëm

Pemëtaria: Një Hapësirë Biznesi me Potencial

Jo shumë vjet më parë, një udhëtim nëpër Kosovë me veturë do t’u dërgonte shpesh nëpër rrugë të ngushta përmes parcelave të ...

Fabrika e Mjaltit Punëson Familjarët e Krerëve të Deçanit

Investim i përbashkët “Golden Honey” i komunës së Deçanit dhe Bashkimit Euorpian ka punësuar rreth 20 persona, por projekti dhe komuna e vogël ...

Devijimi Shumëmilionësh

Atëherë, i ndjeri Holbrooke fliste për rrezikun e sigurisë për shkak të pozicioneve në anët e udhëkryqit nga Ushtria Çlirimtare e Kosovës dhe forcat ...

Histori Dashurie në Një Shishe

Në thelbin e vet, tregimi i birrarisë artizanale Sabaja është tregim rreth dashurisë: dashurisë ndërmjet një djali dhe një vajze, dhe dashurisë së tyre të përbashkët ndaj ...

Kasandra Jeton me Stres dhe e Vetmuar

Kasandra është arusha e parë që është strehuar gjatë marsit në strehimoren e organizatës jo-qeveritare “Vier Pfoten”.

Fshati i Luksit të Palejuar (TV)

Një sipërfaqe prej 27 hektarësh e fshatit Prevallë kishte nisur para gjashtë vitesh të shndërrohej në qendër turistike.

Magnati Serb Synon Brezovicën

Një prej biznesmenëve më të fuqishëm në Serbi ka shprehur interesim për të marrë në shfrytëzim pronë shtetërore në Kosovë.

Prishtina Mjaltë për Zyrtarët e Saj

Kur qeveria lokale e Prishtinës shpërndau bletë për 140 banorë të saj që të kultivonin mjaltë, 19 zyrtarë komunalë dolën në listën e përfituesve.