Postet nga: BSPK

Punëtorët ‘nuk dinë nga u vjen rreziku në punë’

Sot është mbajtur konferenca e përmbylljes se Javës Evropiane për Siguri dhe Shëndet në Punë.

Rigjykimi i ish-kryetarit të BSPK-së: Mungon eksperti financiar, dështon seanca

Mungesa e ekspertit financiar në rolin e dëshmitarit ka bërë që të anulohet seanca e sotme e rigjykimit ndaj ish-zyrtarëve të lartë të Bashkimit të Sindikatave të ...

Vdekjet në vendet e punës, punëtorët protestojnë sot në Prishtinë

Sot në Ditën Ndërkombëtare të Punëtorëve, Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës (BSPK) do të organizojë protesta kundër vdekjeve në vendin e ...

Protestë më 1 Maj para Qeverisë

Dita Ndërkombëtare e Punëtorëve do të shënohet me protestë të mërkurën në Prishtinë.

BSKP mbështet kërkesat e Sindikatës së sektorit privat

Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës, përmes një komunikate, shprehu përkrahjen ndaj Sindikatës së Pavarur të Sektorit Privat të Kosovës, gjegjësisht ndaj sindikalistë...

A ishte rritja e rrogave të qeveritarëve shkas për grevat?

Rritja e pagave dhe beneficioneve për zyrtarët e lartë qeveritarë, vazhdon të shihet si një prej shkaqeve që çuan në rritjen e pakënaqësive sociale në Kosovë.

Ligji për Pagat, BSPK kërcënon me ‘veprime të përgjithshme sindikale’

Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës (BSPK), përmes një komunikate për media thotë se mbështetë kërkesat e të gjithë sindikalistëve të federatave/sindikatave ...

Vdekja e punëtorit nga Peja, reagon BSPK

Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës përmes një njoftimi për media ka shprehur shqetësim të thellë për kushtet e vështira të punës ...