Postet nga: Brexit

Tri vjet më vonë, a ia vlen të festohet për Brexit?

Sot, nëse ndiheni kaq të prirur për ta festuar atë, është Dita e Brexit: data në të cilën, tri vjet më parë, Britania u largua zyrtarisht nga ...

Britania ka mijëra mjekë më pak "për shkak të Brexitit"

Largimi i Britanisë nga Bashkimi Evropian e ka ulur për gati 4.000 numrin e mjekëve evropianë që kanë punuar për Shërbimin Kombëtar të Shëndetësisë ...

Britania edhe pas Brexit-it, do të luajë rol në Ballkan

Emërimi i ish-shefit të Komitetit Ushtarak të NATO-s, Sir Stuart Peach, si i dërguar i posaçëm i Mbretërisë së Bashkuar për Ballkanin Perëndimor, nuk ë...

“Turbulenca” në raportet Britani e Madhe-Francë për shkak të licencave për peshkim

Kryeministri i Britanisë së Madhe, Boris Johnson ka pranuar "turbulencat" në marrëdhëniet e vendit të tij me Francën, ndërsa mosmarrëveshja për të drejtat e ...

Pse Mbretëria e Bashkuar dhe BE-ja luftojnë ende për Brexit-in?

"Ta përfundojmë Brexit-in" ishte slogani i kryeministrit britanik Boris Johnson kur ai garoi në zgjedhje dy vjet më parë. Që atëherë, Britania e Madhe është tërhequr nga ...

Brexit 5 vjet më vonë: 'Do të donim t’iu kishim përsëri", thotë Evropa, në një sondazh të ri

Pesë vjet pasi Britania votoi për t'u larguar nga Bashkimi Evropian, shumica e evropianëve thonë se do t'i mirëpresin britanikët përsëri nëse një ...

Ligjvënësit britanikë miratojnë marrëveshjen pas Brexitit me BE-në

Ligjvënësit britanikë kanë miratuar marrëveshjen tregtare pas Brexitit me Bashkimin Evropian. Kryeministri britanik, Boris Johnson, ka thënë se marrëveshja do të "hapë një kapitull të ...

Brexit: Britania dhe BE arrijnë marrëveshje tregtare duke i dhënë fund kundërshtimeve disamuajshe

Bashkimi Evropian dhe Britania e Madhe kanë arritur marrëveshje tregtare pas votimit të Brexit, duke i dhënë fund mosmarrëveshjeve disamujore rreth të drejtave të peshkimit dhe rregullave ...