Postet nga: Bosnje dhe Hercegovina

Bosnja mban zgjedhjet e përgjithshme

Bosnjë e Hercegovina po mban zgjedhjet e përgjithshme më 2 tetor, por pak ndryshim pritet për udhëheqjen e shtetit të mbërthyer nga klientelizmi, korrupsioni dhe varfëria.

Shtetet e Evropës Qendrore kërkojnë që Bosnjës t’i jepet statusi i kandidatit

Pesë shtete të Evropës Qendrore, që të gjitha anëtare të Bashkimit Evropian, i bën thirrje bllokut që t’i japë statusin e shtetit kandidat Bosnjë e Hercegovinë...

A është në rrezik paqja në Bosnje?

Derisa ushtria ruse vazhdon bombardimin e qyteteve të Ukrainës - me intensitet të shtuar në lindje - presidenti rus, Vladimir Putin, ka gjetur kohë në agjendën e ngjeshur ...

Dodik thotë se plani i shkëputjes është shtyrë nga lufta në Ukrainë

Lufta në Ukrainë i ka detyruar nacionalistët serbë të Bosnjës të shtyjnë planet për të tërhequr rajonin e tyre nga institucionet kombëtare të Bosnje e ...

Rrjeti Sizmologjik i Kosovës del me raport pas termetit në Bosnje dhe Hercegovinë

Ministria e Ekonomisë ka publikuar raportin e Rrjetit Sizmologjik të Kosovës dhe Shërbimit Gjeografik lidhur me tërmetin i cili ka ndodhur rreth një orë më parë në ...

Dëmet nga termeti në Mostar të Bosnje dhe Hercegovinës (FOTO)

Një pjesë e kulmit është shembur në një shtëpi në Mostar të Bosnje dhe Hercegovinës nga termeti që ndodhi sot në orët e vona, raporton Klix.ba.

Kujtimet e fëmijëve gjatë luftës ekspozohen në Galerinë Kombëtare (FOTO)

Në Galerinë Kombëtare të Kosovës po qëndron e hapur ekspozita e Muzeut të Fëmijërisë së Luftës (War Child Museum) nga Sarajeva.

EUFOR rrit prezencën në Bosnje-Hercegovinë

Forca e Bashkimit Evropian në Bosnje-Hercegovinë, e njohur si EUFOR, ka bërë të ditur të enjten se do të angazhojë rreth 500 pjesëtarë shtesë në këtë shtet, si ...