Postet nga: Bosnja

Bosnja Shpreson t'i Përfundojë Rastet e Krimeve të Luftës Deri në Vitin 2023

Mbikëqyrësi gjyqësor i Bosnjës, Këshilli i Lartë Gjyqësor dhe Prokurorial, ka mbështetur ndryshimet e propozuara në strategjinë kombëtare të krimeve të luftë...

Bosnja Ndihmon Shqipërinë me 50 Tonelata Drith

Në një mbledhje urgjente, Qeveria e Federatës së Bosnje-Hercegovinës mori vendimin për dërgimin e 50 tonëve drithëra, nga këto 25 tonë misër dhe 25 tonë ...

Më Shumë se 900 Boshnjakë ‘të Zhdukur’ Janë Gjallë

Instituti i Bosnjës për Persona të Zhdukur ka thënë për BIRN se një kontroll i vazhdueshëm ka treguar se 911 persona janë gabimisht në regjistrin kombë...

Kanali i Vrasjeve: ‘Gypi’ 1.2 Miliard Euro i Armëve Drejt Lindjes së Mesme

Ndërkohë që Beogradi ishte në gjumë në natën e 28 nëntorit 2015, aeroplani bjellorusi mallrave Ilyushin II-76 i mbushur me armë të destinara për konflikte të largëta ...

Himni i Bosnjës Mbetet Ende pa Tekst

Ekipi kombëtar i futbollit i Bosnjës, si të gjitha ekipet e tjera sportive, ende vihet ndonjëherë në lojë - në vend dhe jashtë tij – kur lojtarët ...

Dorëzohen Dy Kroatë të Bosnjës të Akuzuar Për Krime Lufte

Zëdhënësi i prokurorisë boshnjake, Boris Grubesiç i tha BIRN të përkurën se ish-luftëtari i Këshillit Kroat të Mbrojtjes, Josip Kresiç u dorëzua ...

Policia e Bosnjës Arreston 11 të Dyshuar të ISIS-it

Njësia Speciale e Policisë së Federatës së Bosnjës ka arrestuar disa të dyshuar për terrorizëm si pjesëmarrës te grupeve dhe individë të dyshuar ...