Postet nga: Bosnja dhe Hercegovina

Çka është Republika Srpska?

Republika Srpska është një entitet politik i pazakontë që u themelua nga shpërbërja e dhunshme e Jugosllavisë. Është e pavarur në disa mënyra, por është edhe pjesë ...

Pa dokumente në Bosnje: “Nuk mund ta dëshmosh se je njeri”

Do të jetë sikur të kem lindur sërish. Me këto fjalë nis bisedën për Radion Evropa e Lirë (REL) Nihada Gegiq nga Sarajeva.

Komisioni Evropian rekomandon statusin e vendit kandidat për Bosnjën

Komisioni Evropian rekomandoi të mërkurën që Bosnje dhe Hercegovinës t’i jepet statusi i vendit kandidat për anëtarësim në BE.

Udhëheqësi serb pro-rus i Bosnjës ripërsërit kërcënimin për shkëputje

Udhëheqësi separatist serb i Bosnje dhe Hercegovinës Milorad Dodik përsëriti të hënën kërcënimin për shkëputje të Republikës Serbe, ...

Schmidt: Nuk kemi ndonjë rrezik akut për Bosnjën nga ndikimi rus

Përfaqësuesi i Lartë ndërkombëtar në Bosnjë e Hercegovinë, Christian Schmidt, tha se politika e Rusisë është e karakterizuar nga agresioni kundër Ukrainës, megjithatë tha ...

SHBA-ja sanksionon kryeministrin e Federatës së Bosnjë e Hercegovinës

Kryeministri i Federatës të Bosnjë e Hercegovinës, Fadil Novalliq, dhe Sllobodan Stanoviq, biznesmen i lidhur me liderin e serbëve të Bosnjës, Millorad Dodik, janë personat e ...

Schmidt bën ndryshime në Ligjin zgjedhor dhe Kushtetutën e Bosnjës

Përfaqësuesi i Lartë në Bosnjë e Hercegovinë, Christian Schmidt, mori një vendim për masat që synojnë përmirësimin e funksionalitetit të entiteteve të Federatës së ...

Ambasadori amerikan: Nuk do t’ia lëmë Bosnje e Hercegovinën Rusisë

Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Bashkimi Evropian dhe NATO-ja janë shprehur mjaft qartë për angazhimin e tyre ndaj sovranitetit, integritetit territorial dhe karakterit shumetnik të Bosnje e Hercegovinë...