Postet nga: Bosnja dhe Hercegovina

BE-ja i kërkon Bosnjës më shumë reforma për t’i nisur bisedimet për anëtarësim

Bashkimi Evropian (BE) i ka kërkuar Bosnjë e Hercegovinës të bëjë më shumë reforma në mënyrë që të mundë t’i fillojë bisedimet për anë...

Milorad Dodik akuzohet për kundërshtimin e vendimeve të përfaqësuesit të lartë ndërkombëtar për Bosnjën

Zyra e Prokurorit të Përgjithshëm të Bosnjës dhe Hercegovinës ngriti të premten akuzë kundër presidentit pro rus të Republikës Serbe, Milorad Dodik, si dhe ...

Islamofobia e Evropës mund të jetë zhbërja e Dodikut

Frika nga një Bosnjë me shumicë myslimane mund t'i shtyjë më në fund liderët e BE-së ta frenojnë njeriun e fortë separatist.

Dodik ngre padi penale kundër përfaqësuesit ndërkombëtar në Bosnje

Milorad Dodik, presidenti i entitetit të dominuar nga serbët në Bosnje dhe Hercegovinë, Republika Srpska, e intensifikoi mosmarrëveshjen e tij me komunitetin ndërkombëtar më 8 korrik duke ...

Hyri ilegalisht në Kosovë, shtetasi i Bosnjë Hercegovinës arrestohet pas gati 3 muajve

Policia e Kosovës ka njoftuar se kanë arrestuar një shtetas të Bosnjës dhe Hercegovinës nën dyshimin se ai ka kaluar ilegalisht kufirin.

Gurët misterioz 'stećci' të Bosnjë-Hercegovinës

Më shumë se 60,000 gurë varresh të përpunuara me aq gjallëri në Bosnje dhe Hercegovinës ofrojnë një pamje magjepsëse të jetës mesjetare në këtë rajon.

Dodik kërcënon sërish me ndarjen e Republikës Sërpska

Udhëheqësi i serbëve të Bosnje e Hercegovinës, Millorad Dodik, kërcënoi me ndarjen e Republikës Sërpska nga pjesa tjetër e Bosnjës, ...

Dodik bëri thirrje për bashkimin e Republikës Sërpska dhe Serbisë

Në përvjetorin e bombardimeve, Dodik bëri thirrje për bashkimin e RS-së dhe Serbisë.