Postet nga: Borxhi Publik

Borxhi publik, ministri Murati kritikohet nga deputetët e opozitës

Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati po raporton para deputetëve të komisionit lidhur më Borxhin Publik.

Burimi: www.pixabay.com

Mbi 1.6 miliard euro vlera e borxhit publik, identifikohet mosefikasitet në shfrytëzimin e huave

Meqenëse arka e shtetit nuk mund të mbushet vetëm nga të hyrat e rregullta, buxheti i Kosovës financohet edhe nga huamarrjet e brendshme dhe të jashtme. Borxhi ...

Murati: Financat publike po kthehen në binarë

Ministri i Financave, Hekuran Murati ka thënë se financat publike në Kosovë kanë filluar të kthehen në binarë.

Qeveria i shton shqiptarëve 840 milionë euro borxhe në buxhetin 2022

Shqiptarët do të duhet të paguajnë 27.2% të të gjithë prodhimit të brendshëm bruto të vendit për të paguar kostot e përgjithshme të qeverisjes, shifra më e ...

ZKA - Nuk janë përfillur rekomandimet që mos të hyjnë në obligime institucionet pa qenë gati

Përfaqësuesi i Zyrës Kombëtare të Auditimit, Qerkin Morina ka thënë se përkundër rekomandimeve të Auditorit që institucionet e Kosovës të mos hyjnë ...

Profesori i UP-së: Kuvendi ka rol fiktiv në financimin publik në Kosovë

Profesori Bedri Peci, i cili ligjëron financat, të drejtën financiare dhe disa lëndë të tjera në Fakultetin Juridik të Universitetit të Prishtinës ka deklaruar se Kuvendi ...

480 milionë euro kredi të aprovuara që nuk janë shfrytëzuar nga institucionet

Drejtori i Thesarit në Ministrinë e Financave, Ahmet Ismaili, ka deklaruar se Kosova ka 480 milionë euro kredi të aprovuara të cilat nuk janë shfrytëzuar nga institucionet përkatëse ...

Drejtori i Thesarit: Borxhi publik i Kosovës nuk është më keq nga rajoni

Borxhi publik i Kosovës, qëndron mirë krahas me shtetet e rajonit. Në katër vitet e fundit është dyfishuar ndërsa është rritur edhe borxhi i jashtëm ...