Postet nga: Blerina Rogova Gaxha

Fytyra e Re e Shkupit

Autobusi nga Prishtina për në Shkup ecën ngadalë. Udhëtimin e bën akoma më të gjatë trafiku i ngarkuar në Ferizaj. Makineritë po ndërtojnë autostradën ...

Nëntori, mbi Mitet Kombëtare

Sa herë dalldisemi e flamujt i varim si rrobat dikur në oborr të shtëpisë, nëse jo për bukuri, për madhështinë e patriotizmin, na rikthehet rituali ...

Të Rrosh mes Ironisë e Dredhisë

Edhe pse në Kosovë historia ka kthyer faqen, sidomos pas ngjarjeve të vitit 1999, pikërisht në këtë kohë, shumëçka është hapur e shumëçka është tkurrur në më...

Hallelujah, Leonard Cohen!

E kanë quajtur “Profet i zymtë”, “Kumbar i trishtimit”, “kryeprift i patosit”, “thumb i ashpër”, “horr i penduar”, po Leonard Cohen, është tekstshkruesi, poeti e muzikanti që s’e ...

Loja e Shenjtë

Një nga historitë më kontraverse të Kosovës së pasluftës, është ajo që një grusht fetarësh ortodoksë, ndoshta ish-milosheviqanë, komunistë, marksistë e çkado qofshin, po e bën ...

Loja e identiteteve politike

Identitetet politike kosovare, të veshura nga partitë që janë në pushtet a në opozitë, na kanë tërhequr nga realiteti, duke na bërë jo rrallë të harrojmë se ku ...

Shqipëria në Sytë e Mi

Udhëtimi më i thellë është udhëtimi në vendet ku rikthehesh. Rikthimi në vendet e njohura, të përshkuara prej vitesh, është një sfidë uliksiane, thonë. Megjithatë, varësisht ...

Kosova në Sytë e të Tjerëve

Rruga është mësuese e rëndë, po aq edhe e jashtëzakonshme. Nëpër to mëson çdoherë të matësh me metrin tënd dhe të zbulosh ...