Postet nga: blerim syla

Mantelbardhët të mërkurën hyjnë në grevë në të gjitha spitalet e Kosovës

Pasi që kërkesat e mantelbardhëve për t`iu rritur paga mujore ende nuk kanë marrë përgjigje pozitive mjekët po paralajmërojnë grevë në gjithë Kosovë...

Ikja e mantelbardhëve rrezikon sistemin shëndetësor

Ikja e mjekëve dhe infermierëve nga Kosova për në vendet e Bashkimit Europian po shihet si një dukuri shqetësuese. Nga muaji shkurt i këtij viti ...

Mantelbardhët kërcënojnë me 'rebelim' nëse nuk u rriten pagat

Federata Sindikale e Shëndetësisë në një takim me Komisionin parlamentar për Shëndetësi, Punë dhe Mirëqenie Sociale shpalosi shqetësimet e tyre në lidhje me ...

Sindikatat të pakënaqura, paralajmërojnë greva     

Sindikatave në Kosovë çdo ditë e më shumë është duke iu sosur durimi, teksa presin për miratimin e Projektligjit për Paga.

Mjekët paralajmërojnë bojkot nëse nuk u rriten pagat

Mjekët që punojnë në sektorin publik kanë thënë se nëse qeveria nuk merr parasysh kërkesat e tyre për rritje të pagave, atëherë do të ...

Sindikata: Rritje të pagave për mjekët ose grevë

Kryetari i Federatës Sindikale të Shëndetësisë, Blerim Syla, në një konferencë tha se ligji për pagat duhet të procedohet në mënyrë urgjente.

Oda Ekonomike Amerikane dhe Sindikata Kundër Ligjit Për Sigurime Shëndetësore

“Pavarësisht shqetësimeve të shprehura qartazi përkitazi me shumë çështje të cilat vazhdojnë ta karakterizojnë zbatimin e ligjit në fjalë. Mbi të gjitha, Oda Ekonomike Amerikane thekson edhe ...