Postet nga: Bizneset

Mungesa e rrymës largon investitorët e huaj nga Kosova

 

Nisë pagesa e 170 eurove për qytetarët dhe bizneset

Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami kishte bërë të ditur se nga sot e hënë do të nis ekzekutimi i pagesave për qytetarët dhe bizneset për ...

Bizneset hezitojnë t’i punësojnë nxënësit e diplomuar në arsim profesional

Zyra Kombëtare e Auditimit ka kryer auditimin e performancës “Efektiviteti i ndërlidhjes së arsimit dhe aftësimit profesional me nevojat e tregut të punës”.

BERZh i jep kredi 2 milionë euro Agjencisë për Financim në Kosovë për bizneset e vogla dhe të mesme

Bizneset e vogla dhe të mesme të Kosovës do të kenë mundësi të përfitojnë mbështetje financiare nga Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim, pë...

Pandemia zvogëlon të hyrat tatimore

Masat që Kosova ka ndërmarrë në muajin mars për parandalimin e përhapjes së coronavirusit, siç janë kufizimet në ushtrimin e aktiviteteve ekonomike, shlyerja dhe shtyrja e obligimeve ...

ATK kontrolle për punëtorë pa kontrata

Aksione të shumta janë duke u ndërmarrë nga Administrata Tatimore e Kosovës për verifikimin e kontratave të punës për punonjësit e sektorit privat.

E nesërmja e panjohur për bizneset e vogla

Hapësira prej 100 metrash katrorë, e kafiterisë “Babel Café” në qendër të Prishtinës, ka mbetur bosh që nga 13 marsi i këtij viti, kur edhe nisën së ...

Distancimi fizik 'i tremb' bizneset

Ruajtja e distancës fizike mbi një metër, për të parandaluar përhapjen e koronavirusit, pritet të mbetet në fuqi për një kohë më të gjatë, sesa ...