Postet nga: besim ugzmajli

Festivali i Teatrove për Fëmijë do të mbahet në katër qytete 

Edicioni i parë i Festivalit të Teatrove për Fëmijë do të mbahet nga 4 deri më 07.03.2024, në katër qytete të Rajonit të Ferizajt.

Ferizaj, nis edicioni 53-të i Festivalit të Teatrove

Me shfaqjen “Gënjeshtari” të Teatrin “Adriana Abdullahu” (Teatri “Adriana”) ka nisur mbrëmë (27.08.2023) edicioni i 53-të i Festivalit të Teatrove në Ferizaj (FTF).

Ministria lë pa mbështetje Festivalin e Teatrove në Ferizaj, reagojnë organizatorët

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit nuk e ka mbështetur mbajtjen e edicionit të 53-të të Festivalit të Teatrove në Ferizaj (FTF), i cili është planifikuar të mbahet ...

Filmi “Rruga” me regji të Besim Ugzmajlit nominohet pesë herë në festivalin e filmit në Spanjë

Filmi “The Path” apo “Rruga” me regji të Besim Ugzmajlit nga Ferizaj është vlerësuar lartë në festivalin e filmit në Spanjë.

Besim Ugzmajli: Mes datave 25 dhe 28 dhjetor jepet premiera e radhës në Teatrin ‘Adriana’

Teatri i Qytetit të Ferizajt, “Adriana Abdullahu” (Adriana) është në vlugun e punës për realizimin e shfaqjes "Vizita e zonjës plakë" me regji të Sulejman Rushiti.

Dalin rezultatet e konkursit për Drejtor Artistik të Teatrit të Ferizajt

Besim Ugzmajli, ka marrë më së shumti pikë në konkursin për drejtor artistik të Teatrin të Qytetit të Ferizajt, “Adriana Abdullahu”.

Kineastët kërkojnë heqjen e kushtit të QKK-së për përkthimin e skenarëve 

Qendra Kinematografike e Kosovës, javë më parë ka hapur konkursin për mbështetje të projekteve filmike për 2020-në, disa kategori.  

4 filmat nga Besim Ugzmajli edhe në Gjilan