Postet nga: BB

Guvernatori Mehmeti ka takuar drejtuesit e lartë të FMN-së dhe BB-së

Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, Fehmi Mehmeti është takuar me përfaqësues të Fondit Monetar Ndërkombëtar dhe të bankës Botë...

BB: Ekonomia e Kosovës në nivelet e para-pandemisë rikthehet më 2022

Banka Botërore në raportin e publikuar të martën vlerëson se pas një recesioni historik, pritet rimëkëmbje graduale ekonomike në Kosovë dhe në të gjitha vendet ...

Përfaqësuesit e BQK-së përfunduan takimet pranverore virtuale të FMN-së dhe BB-së

Banka Qendrore e Republikës së Kosovës (BQK) ka marrë pjesë në takimet pranverore të Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) dhe të Bankës Botërore (BB), që ...

BB: Në periudhë afatmesme të luftohet varfëria dhe të përkrahen të papunët

Raporti i Bankës Botërore, për vendet e Ballkanit Perëndimor vlerëson se pandemia e Covid-19 po prek tregjet e punës dhe mundësitë e njerë...

Ministrja Bajrami mbajti takim virtual me drejtorin e Bankës Botërore, diskutuan për rigjallërimin e ekonomisë

Ministrja  e Financave, Hykmete Bajrami ka mbajtur takim virtual me drejtorin e Bankës Botërore për Kosovë, Massimiliano Paolucci, ku diskutuan për projektet aktuale, dhe ato që ...

Matoshi: Reduktimi i ndotjes së ajrit, sfidë për rajonin

Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Fatmir Matoshi, me ftesë të ministrit të mjedisit të Maqedonisë Veriore, Naser Nuredini, dhe Bankës Botërore, po merr pjesë në konferencë...

Kosova anëtare e Bordit drejtues të Rrjetit Global Parlamentar të BB dhe FMN

Kosova është zgjedhur sot anëtare e Bordit drejtues të Rrjetit Global Parlamentar të Bankës Botërore dhe Fondit Monetar Ndërkombëtar për tri vite.