Postet nga: Basri Ibrahimi

Inspektorati i Punës ende nuk e ka gati raportin për vdekjen e të riut në kompaninë ‘Lab Oil’

Të dielën e kaluar në vendin e tij të punës vdiq Krenar Jemini nga Mushtishti i Suharekës.

Haradinaj për rastin e ndalimit të Kryeinspektorit: Prokuroria dhe Policia t’i marrin masat e duhura

Kryeministri  Ramush Haradinaj ka thënë se organet e rendit dhe Prokuroria duhet t’i marrin masat e duhura në rastin e ndalimit të Kryeinspektorit t punës që të ...

Vdekja e 22 vjeçarit, naftari konfirmon se Kryeinspektori e pati derën mbyllur

Bislim Muqa, drejtor menaxhues  i kompanisë “Lab-Oil” ka dhënë arsyet se pse sot nuk u lejua Kryeinspektori i Punës të hyjë në vendin ku vdiq 22 vjeçari nga ...

Vdekja e 22 vjeçarit - Pamjet ekskluzive kur Kryeinspektorit nuk i lejohet të hyjë në kompaninë e derivateve

Kryeinspektori i punës, Basri Ibrahimi është ndaluar nga kompania “Lab-Oil” që të inspektoj vendin ku vdiq dje një 22 vjeçar nga Mushtishti i Suharekës.

Ndërtimtaria, profesioni më vdekjeprurës në Kosovë

Ndërtimtaria në Kosovë, mund të jetë sektori më i lehtë për t’u punësuar, por vazhdon të jetë vendi i punës më i rrezikshëm, pasi ...

Për 1 Maj pushojnë edhe inspektorët e punës

Kosova sikurse edhe shtetet e tjera nesër do ta shënojë Ditën Ndërkombëtare të Punës, 1 Maji, apo siç njihet dita kur punëtorët kë...

Sektori Privat, me më së Shumti Ankesa nga Punëtorët

Rreth 730 ankesa të punëtorëve për shkelje të të drejtave të tyre janë dërguar në Inspektoratin e Punës vetëm në vitin 2017.

5 Persona Vdiqën në Vendin e Punës më 2016

Sipas Inspektoratit të Punës, gjatë vitit të kaluar pesë persona kanë humbur jetën në vendin e punës, në ndërtimtari, në krahasim me vitin 2015, kur qenë regjistruar 9 ...