Postet nga: Barnat

Studimi i ri tregon orën kur barnat për hipertension kanë më shumë efekt

Për të përfituar sa më shumë nga ilaçet e shtypjes të gjakut, ato duhet të përdoren pak para kohës së gjumit, thonë studiuesit.

Veseli premton barnat falas për pensionistët me sëmundje kronike

Kandidati për kryeministër nga Partia Demokratike e Kosovës ka premtuar barna falas për të gjithe person mbi moshën 65 vjeçare, të cilët kanë së...

Barnat nga Serbia dhe Bosnja drejt zhdukjes nga tregu i Kosovës

Barnat të cilat janë importuar në Kosovë nga Serbia dhe Bosnjë e Hercegovina, tashmë janë zëvendësuar plotësisht me importe nga tregjet tjera, thonë autoritetet përgjegjëse ...

Nga 1 shtatori nis periudha e aplikimit për çmime të barnave

Komisioni për përcaktimin e çmimeve të produkteve medicinale ka mbajtur takimin e radhës me ç’rast edhe ka marrë disa vendime në funksion të zbatimit të plotë të ...

Qytetari blen mbi 60 euro barna që nuk i ka QKUK-ja

Në QKUK vazhdon të ketë mungesë të barit "ibandronat", pasi tashmë janë bërë më shumë se dy muaj prej kur Reparti i Reumatologjisë dhe Klinika e Onkologjisë nuk e ...

Ministria thotë se është gati të unifikojë çmimin e barnave në barnatore

Është përfunduar drafti final i udhëzimit administrativ për rregullimin dhe unifikimin e çmimit të barnave në të gjitha barnatoret.

Imet Rrahmani i reagon ministrit të Shëndetësisë për çmimin e barnave

Ish Ministri i Shëndetësisë nga radhët e Lidhjet Demokratike të Kosovës Imet Rrahmani ka reaguar ndaj Ministrisë së Shëndetësisë duke thënë se blerja ...

Pacientët me sklerozë multiple, të harruar nga shteti

Në Kosovë janë të prekur rreth 1300 persona me sëmundjen e njohur si sklerozë multiple. Por, vetëm 100 prej tyre marrin terapi në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës, ...