Postet nga: Barnat

A po e trajtojnë institucionet çështjen e shitjeve të barnave online?

Besim Kodra nga Shoqata për Mbrojtjen e Pacientëve në Kosovë thotë se institucionet ndonëse janë zotuar që do të merren me dukurinë e shitjeve të produkteve medicinale ...

A ka raste që në QKMF shkojnë pacientë që kanë përdorur barna të blera online e që u kanë bërë dëm?

Drejtori i QKMF-së në Prishtinë, Bujar Gashi, në emisionin “Kallxo Përnime” ka thënë se kujdesi parësor shëndetësor e jep një kontribut të mirë në ndalimin ...

Çka po bën Ministria e Shëndetësisë për të ndaluar shitjen online të barnave?

Gjylferije Zabeli nga Ministria e Shëndetësisë ka thënë se ka pasur shumë raste ku qytetarët kanë raportuar në këtë institucion lidhur me barnat e dyshimta.

Prishtinë, arrestohet një i dyshuar për kontrabandë më barna

Policia e Kosovës ka arrestuar një person të dyshuar për kontrabandë me barna. I njëjti sipas Policisë rezulton se ka qenë i përfshirë në një vepë...

Milionat për barna, a po shkojnë tek pacientët?

Ministri i Shëndetësisë Arben Vitia javës së kaluar, njoftoi se janë ndarë 60 milionë euro për listën e barnave esenciale për vitin 2023.

Miratohet Projektligji për çmimet e barnave

Qeveria e Kosovës ka miratuar sot Projektligjin për çmimet e produkteve medicinale.

Barna që ruhen vend e pa vend brenda QKUK-së

Për të shmangur rreziqet e mundshme nga përdorimi, barnat duhet të ruhen në kushte të përshtatshme të temperaturës, lagështisë dhe dritës, por kjo nuk ...

Ferizaj, kapen barna të kontrabanduara në vlerë rreth 5 mijë euro - VIDEO

Dogana e Kosovës njofton se njësitë e doganës kanë realizuar një aksion në qytetin e Ferizajit ku edhe kanë arritur të gjejnë medikamente të kontrabanduara në vlerë ...