Postet nga: ballkani perëndimor

Hapet Samiti i Londrës, Haradinaj pritet nga kryeministrja e Britanisë

Me pritjen e kryeministres së Mbretërisë së Bashkuar, Theresa May, për udhëheqësit e delegacioneve të vendeve anëtare të procesit të Berlinit dhe vendeve anëtare ...

Ballkani Perëndimor vuan nga disa “sëmundje”

Vendet e Ballkanit Perëndimor, Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina, Kosova, Maqedonia, Mali i Zi dhe Serbia vuajnë nga disa “sëmundje”.

Hahn kërkon që BE të hapë negociatat me Shqipërinë dhe Maqedoninë

Komisionari i Bashkimit Evropian për Fqinjësi dhe Negociata të Zgjerimit, Johannes Hahn, i bëri thirrje bllokut që të nisë negociatat e anëtarësimit me Maqedoninë dhe ...

Grupet ekstremiste mbeten aktive në rrjetet sociale në Kosovë

Në Kosovë ka një aktivitet të shtuar në rrjete sociale të grupeve ekstremiste si dhe atyre terroriste.

BE-ja ofron shumë mundësi, por Kosova s’ka kapacitete

Bashkimi Europian po ofron mundësi të mëdha për zhvillimin e vendeve të Ballkanit Perëndimor, në këtë mes edhe për Kosovën, por këto ...

Nuk ka ‘plan B’, Ballkani Perëndimor është pjesë e BE-së

Presidenti i Këshillit Europian, Donald Tusk, ka thënë se Ballkani Perëndimor është dhe do të jetë pjesë integrale e Europës, përkatësisht Bashkimit Europian. Kë...

Ministri Lluka po merr pjesë në Samitin e Sofjes

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka po merr pjesë në forumin e parë me temë, "Perspektiva e Investimeve: Ballkani Perëndimor", si pjesë e takimeve të Samitit të Bashkimit Evropian ...

Ballkani Perëndimor me Deklaratë për Kalim Kufitar dhe Siguri në Rrugë

Vendet e Ballkanit Perëndimor pritet të nënshkruajnë një deklaratë të përbashkët lidhur me kalimin kufitar dhe sigurinë në rrugë.