Postet nga: azil

Shqipëria dhe Kosova kryesojnë në Ballkan për numrin më të lartë të azikërkuesve në Europë

Shtetasit nga Shqipëria dhe Kosova kryesojnë në listën e aplikuesve nga Ballkani Perëndimor për azil në një vend të Bashkimit Evropian, për tre muajt e ...

Shkurtohet kohëzgjatja e procesit për azil në Gjermani

Kohëzgjatja e procedurave të azilit në Gjermani vitin e kaluar u shkurtua, pavarësisht se u rrit numri i aplikimeve.

Vendet e BE-së bien dakord për planin për reforma më të rrepta të azilit

Vendet e BE-së kanë arritur një marrëveshje përmes së cilës shtetet e BE-së ose ta pranonin një pjesë të azilkërkuesve ose ta paguanin në një fond ...

Kërkesat për azil të shqiptarëve në Evropë më të lartat nga vendet e Ballkanit Perëndimor

Kërkesat për azil të shqiptarëve në vendet e Bashkimit Evropian ishin në shkurtin e këtij viti më të lartat e vendeve të rajonit të Ballkanit Perë...

Norvegjia liron ish-anëtarin e Wagner, i cili po kërkon azil

Autoritetet norvegjeze kanë njoftuar se kanë liruar një ish-anëtar të rangut të lartë të grupit paraushtarak rus Wagner, i cili kërkoi azil pasi kishte hyrë ilegalisht në vend.

Komandanti rus i grupit 'Wagner' kërkon azil në Norvegji

Një ish-komandant i grupit paraushtarak rus 'Wagner' ka kërkuar azil në Norvegji pasi dezertoi nga ky grup mercenar.

Mali i Zi i ofron azil politik biznesmenit të kërkuar nga Rusia

Mali i Zi i ka ofruar azil politik biznesmenit azerbajxhanas, Telman Ismailov, ka konfirmuar avokati i tij, Milosh Vuksanoviq, për Radion Evropa e Lirë (RFE) të premten, më 22 tetor.

Riatdhesohen nga Franca e Belgjika 30 Shqiptarë

30 shtetas shqiptarë janë kthyer nga Franca e Belgjika me një avion të posaçëm pasi që shkelën rregullat e Schengenit.