Postet nga: avokati i popullit

Auditori gjen mangësi në menaxhimin e sistemit E-pasuria te Avokati i Popullit

Zyra Kombëtare e Auditimit ka gjetur se Institucioni i Avokatit të Popullit në vitin 2019 ka pasur mangësi në menaxhimin e sistemit të E-pasurisë dhe raportimin e tyre në ...

Avokati i Popullit publikon raportin për ndotjen e lumit Graçankë

Institucioni i Avokatit të Popullit ka publikuar një raport në lidhje me cënimin e të drejtës për mjedis të sigurt dhe të shëndetshëm, si pasojë ...

Avokati i Popullit fton gjykatat që t'u ofrojnë qytetarëve mbrojtje efektive lidhur me rastet mjedisore

Avokati i Popullit me rastin e Ditës Botërore të Mjedisit ka dalë me një deklaratë ku ka bërë thirrje të institucionet, veçanërisht Kuvendin e Kosovë...

Avokati i Popullit me raport të veçantë për 175 policët - invalidë të luftës

Një raport 20 faqesh i është dërguar Kryeprokurorit të Shtetit, Aleksandër Lumezit, të parit të IPK-së Exhevit Zukas, Kryesuesit të Këshillit Prokurorial Bahri Hysenit, Policisë së Kosovës, ...

Avokati i Popullit, UNICEF dhe KOMF bëjnë thirrje për faljen e dënimit për të miturit

Institucioni i Avokatit të Popullit bashkë me UNICEF dhe KOMF përmes një deklaratë të përbashkët me thirrjen për veprim “T’u japim një shans të miturve”, ...

Avokati i Popullit: Shqetësuese rritja e numrit të kërcënimeve e sulmeve ndaj gazetarëve

Në Ditën Botërore të Lirisë së Shtypit, Avokati i Popullit ka thënë se është shqetësuese rritja e numrit të kërcënimeve e sulmeve fizike ndaj ...

Avokati i Popullit reagon për rritjen e rasteve të dhunës në familje gjatë COVID-19

Avokati i Popullit të Kosovës ka reaguar në lidhje me rritjen e numrit të rasteve të dhunës në familje gjatë kohës së pandemisë së COVID-19.

Gjykata Kushtetuese vazhdon pezullimin e Ligjit për Zyrtarët Publikë

Përmes një komunikate për media Gjykata Kushtetuese ka bërë të ditur se është marrë vendim që të vazhdohet pezullimi i Ligjit për zyrtarët publikë.